GENÇLERİMİZİN 96.YIL COŞKUSU

İskenderun’da 19 Mayıs Atatürk ‘ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramının 96.yılı coşkuyla kutlandı. Törene İskenderun Belediye Başkan Yardımcısı Ergün Gözüküçük, İlçe Emniyet Müdürü Zeki Balcı, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Güven, Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Ali Arıkoğlu, Siyasi partilerin temsilcileri ile vatandaşlar katıldı. Kutlamalar Atatürk Anıtı’na çelenk sunma merasimi ile başladı.

Burada saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Ali Arıkoğlu tarafından açılış konuşması yapıldı. Arıkoğlu konuşmasında 19 Mayıs’ın yeniden bir doğuş olduğunu belirterek şunları söyledi;”96.sını kutladığımız 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kutlamalarına bugün itibarıyla başlamış bulunuyoruz. Bugün, kutlu yürüyüşün başladığı, kurtuluş meşalesinin yakıldığı, Gazi Mustafa Kemal ve silah arkadaşlarının, tüm milletimizin kurtuluşuna giden yolda büyük bir mücadeleyi başlattığı gündür. Gençlik bu milletin en büyük sermayesidir. Gençlerimizin geleceğin bir teminatı olarak birlikte görmemiz, onlara sahip çıkmamız ve gençlere birlikte güzel günleri yakalamak için mücadele etmemiz gerektiğini unutmamalıyız. Bizler gençlerimize her anlamda sonsuz güveniyoruz. Güçlü Türkiye için güçlü bir gençlik ve güçlü bir kardeşliği yakalamamız anlamında ki bu kutlu günde hepimizin bayramını bir kez daha kutluyorum”dedi.

Öğrenciler tarafından şiirlerin okunmasının ardından ödül töreni yapıldı. İlçe genelinde düzenlenen sportif yarışmalarda dereceye girenlere ödülleri verildi. İskenderun Belediye Başkan Yardımcısı Ergün Gözüküçük,Okullararası futbol ve voleybol branşlarında birinci olanlara kupa takdim etti.Başkan Yardımcısı Gözüküçük;”Bu gençler zoru başarmayı seviyor.Onlarla gurur duyuyoruz.Bizlerde sosyal belediyeciliğimizin gereği olarak her daim gençlerimizin yanındayız.İskenderun Belediyesi,gençlerin her anlamda yaşamın içerisinde aktif olması için gerekli tüm hizmetleri yapacaktır.Gençlerimizin 96.yıl coşkusuna ortak olmak üzere buradayız.Bu duygu ve düşünceler ile başarılı olan takım ve sporcularımızı tebrik ediyorum”dedi.

IMG_8924 IMG_8926 IMG_8929 IMG_8937 IMG_8946 IMG_8949 IMG_8953