BU ÇOCUKLAR İÇİN NE YAPSAK AZDIR

İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil’in üzerinde titizlikle durduğu Down Sendromlu çocukların bir arada olması gerektiğine inancıyla çalışmalarına aralıksız devam eden Engelsiz İskenderun Derneğine bağlı Down Sendromlu çocuklar Dörtyol’da etkinliğe katıldı. Dörtyol Fatih Ortaokulu tarafından düzenlenen YARINLAR İÇİN +1 RÜYA KURUYORUZ etkinliğine İskenderun’lu Down Sendromlu çocuklar ile birlikte katılan Engelsiz İskenderun Derneği Başkanı Feray Dingil burada önemli açıklamalarda bulundu.

Başkan Feray Dingil, İskenderun’da Down Sendromlu gençler için Down Cafe projelerinin hayata geçirilmesi için yoğun gayretlerinin olduğuna dikkat çekerek çalışmalarımızın toplumun herkesimi tarafından takdir görmesi bizim çalışma şevkimizi arttırıyor. İnşallah yakın bir zaman içerisinde bu gençlerimize iş imkânı yaratacak projemiz hayat bulacak dedi. Dernek Başkanı Feray Dingil törende yaptığı konuşmada;”bu çocuklar için ne yapsak azdır. Onların mutluluğu bizim için her şeye bedel. Dernek olarak İskenderun’da başarılı hizmetlerimiz oluyor. Bunlar artarak devam edecek”dedi.

Dörtyol Fatih Ortaokulu öğretmenleri tarafından hazırlanan +1 Rüya gecesi etkinliğinde down sendromlu çocuklarla yaşanmak üzere bir rüya hayal edilmesi projelerine katkı ve destek veren İskenderun Engelsiz Dernek Başkanı Feray Dingil’e Okul Müdürü Gürsel Günay tarafından teşekkür edildi. Etkinlik çerçevesinde ebru ve resim sanatı uygulama etkinlikleri, Yüz boyama etkinliği, Beden Eğitimi ve spor etkinliklerinde çocuklar gönüllerince eğlenerek unutulmaz bir gün yaşadılar.

Gecenin ilerleyen saatlerinde Alper Akbulut(Arya Müzik Okulu) ve Yalçın Karabiber(F.O.O Beden Eğitimi Öğretmeni) eşliğinde çalınan müzik ile halay çeken down sendromlu çocukların eğlencesinde finali İskenderun’lu Koray Sami Çapar yaptı. Söylediği babam şarkısı ile törene katılanları duygulandıran Koray Sami Çapar yaptığı konuşma ile büyük alkış aldı.

IMG_8658 IMG_8675 IMG_8685 IMG_8688 IMG_8708 IMG_8717