BAŞKAN SEYFİ DİNGİL, TRT RADYO CANLI YAYININA KATILDI

İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil, TRT Çukurova Radyosunda canlı yayına katıldı. TRT Çukurova Radyosu Sabah Kuşağı’nda, ‘Akdeniz’den Toroslar’a’ adlı programın canlı yayınına katılarak, programın sunucusu Gülden Başer’in sorularını yanıtlayan Belediye Başkanı Seyfi Dingil, İskenderun yakın zamanda bölgenin parlayan yıldızı olacak, buna şahit olacaksınız diyerek TRT ekibini İskenderun’a davet etti.

Programda, ağırlıklı olarak İskenderun Belediyesi tarafından yaptırılacak olan Sağlıklı Yaşam Parkı konusu yer aldı. TRT spikeri Gülden Başer, basından takip ettikleri ve ilgilerini çeken bir konu olarak değerlendirdikleri Sağlıklı Yaşam Parkı ile ilgili olarak Başkan Seyfi Dingil’den ayrıntılı bilgiler istedi. Belediye Başkanı Seyfi Dingil;”İskenderun Sağlıklı Yaşam Parkı Belediyemiz ile Toplum Sağlığı Merkezimizin beraber yapacağı bir projedir. Bu ülkemizde bir ilk ve örnek proje olacaktır. Burada tüm dünyada olduğu gibi hasta olmadan önlem alma, sağlıklı halimizi korumak amaçlı koruyucu hekimlik çalışmaları yapacağız.

Parkımız şehrimizin merkezinde, halkımızın uğrak yeri olan herkesin çoluk çocuğuyla rahat ettiği güzel bir mekândır. Burada neler yapacağız. Mesela kanser erken teşhis tarama ve eğitim merkezimiz olacak. Tamamen ücretsiz meme kanseri yönünden mamografi çekilecek. Yine annelerimize bacılarımıza tüm bayanlara rahim ağzı kanseri yönünden tarama, tüm hemşerilerime Kolon kanseri taraması, erkeklere özel prostat kanseri taramaları yapılacaktır”şeklinde konuştu. Belediye Başkanı Seyfi Dingil’in konuşmaları karşısında şaşkınlığını gizleyemeyen sunucu Başer;”Sevgili Başkanım, anlattıklarınız harika şeyler. Siz açık hava hastanesi gibi bir şey yapıyorsunuz. Sizi tebrik ediyorum. Böylesine güzel bir projeye imza attığınız için. Bu parkın açılışına özellikle katılmak istiyorum, eğer bizleri de davet ederseniz”dedi.

başkan trt radyoda