Mustafa Kemal Üniversitesi’nde Resim Sergisi Açıldı

Mustafa Kemal Üniversitesi’nde Resim Sergisi Açıldı

MKÜ Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü Öğrencilerinden “Resim Sergisi”

Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü tarafından “Resim Sergisi” açıldı. Sergilenen birbirinden güzel yağlı boya çalışmaları katılımcılar tarafından büyük beğeni gördü.

MKÜ Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi Resim Bölümü 3. sınıf öğrencilerinin Yrd. Doç. Dr. Abdurrahman Eren danışmanlığında açtıkları ‘Resim Sergisi’ne Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İbrahim Bilgin’in yanı sıra Güzel Sanatlar Fakültesi ve Eğitim Fakültesi Resim Öğretmenliği programı öğretim elamanları, öğrencileri ve çok sayıda davetli katıldı. Sergide 22 öğrencinin yapmış olduğu 22 yağlı boya resim çalışması yer aldı.

SANATIN İNSALIĞA KARŞI SORUMLULUĞU

Sergi’nin açılış konuşmasını Öğrenci Cihan Baklaci yaptı. Baklaci “Sanat, insanlık tarihinin her döneminde varolan bir olgudur. Sanat insana dairdir. Toplumun içinde varolur. Toplumların kültürleri, üzüntüleri, acıları, sevinçleri, yaraları, yaşama bakışları, kısacası insana dair olan herşey sanatın konusudur. Şüphesiz sanatın toplum üzerindeki etkisi, yönlendiriciliği, farkındalık oluşturma gücü yadsınamaz. Bu sebeple sanatçının içinde bulunduğu topluma, temsil ettiği millete, daha da evrensel düşündüğümüzde insanlığa karşı sorumluluğu vardır” dedi.

İYİ İZLEYİCİ VE DİNLEYİCİ

Yrd. Doç. Dr. Abdurrahman Eren konuşmasında ülkemizde sanat eğitiminin örgün ve yaygın olarak verilmekte olduğunu vurguladı. Eren “Sanat eğitimi denilince yalnızca sanatçı yetiştirmek algılanmamalı, sanat bilgisi olan iyi izleyici ve dinleyici yetiştirmek asıl amaç olmalıdır” dedi.

KENDİNİ İFADE EDEBİLEN NESİLLER

Eren, sanatçı öğretmen adayları yetiştimenin görev ve sorumluluğun farkında olduklarını belirtti. Görevlerinin; düşünen, izleyen, dinleyen, gören, irdeleyip yargılayan, insanlığın, insan olmanın, yaşamın ne anlama geldiği üzerine kafa yoran, kendini ifade edebilen nesiller yetiştirmek olduğunu vurguladı.

İNSAN RUHUNA HAKİM OLMAK

Yrd. Doç. Dr. Eren, insanın mutluluğunun ve ülkenin müreffeh bir düzeye ulaşmasının sanatsal ve estetik düşüncenin insan ruhuna hakim olmasıyla mümkün olacağını ifade etti.

Sürpriz ziyaretçiler sergiye farklı bir hava kattı. Tayfur Sökmen Mahallesi’ndeki Karadeniz İlkokulu 1 ve 2. sınıf öğrencileri geleceğin resim öğretmenlerinden sergi ile ilgili bilgiler aldı.

Sergi sonunda Danışman Hoca Yrd. Doç. Dr. Abdurrahman Eren tarafından öğrencilere teşekkür belgesi verildi.

02 04 06 07 08 10