İskenderun Ak Parti 19 Mayıs Mesajı

19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nın 96. yılını hep birlikte yaşamanın sonsuz mutluluğu, coşkusu ve heyecanı içerisindeyiz.

Milletimizin kaderini değiştiren, insanımız için umut dolu bir başlangıcı simgeleyen 19 Mayıs, Türk Milletini aydınlığa kavuşturan ve cumhuriyet ile buluşturan bir dönüm noktası olmuştur. Milletimiz, içinde bulunduğu yokluğa ve yoksulluğa rağmen büyük bir kahramanlık göstererek, topraklarımıza ve varlığımıza göz diken işgalci devletlere unutamayacakları bir ders vermiştir.

Bağımsız Türkiye Cumhuriyeti’nin istikbali ve istiklali bu şuurla yetişen gençlerimize emanettir. Bu nedenledir ki bizler, gençlerimizi el üstünde tutuyor, gençlerimizin geleceğine yatırım yapmayı, bu ülkenin geleceğine yatırım yapmak olarak telakki ediyoruz. Bizim en temel görevimiz, gençlerimize çok daha kalkınmış, çok daha gelişmiş, çok daha müreffeh bir ülke bırakmaktır. Aynı şekilde, dünyamız hızla değişir ve dönüşürken, ülkemiz hızla büyür ve kalkınırken, gençlerimizi geleceğe çok daha iyi hazırlamak, onlara en iyi, en gelişmiş imkanları sunmak da bizim en temel görevlerimiz arasındadır. Bundan dolayıdır ki, demokratik hakların kullanılması noktasında devrim niteliğinde atılımlar yapan partimiz, milletvekili seçilme yaşını da 35’ten 25’e düşürerek, gençlerimize geleceğimizi emanet edebilecek bir özgüven ve irade kazandırmanın önünü açmıştır. İnanıyoruz ki gençlerimiz, Türkiye’nin bugün ulaştığı seviyeleri çok daha ileriye taşıyacaklardır.

Bu duygu ve düşüncelerle, başta Gazi Mustafa Kemal olmak üzere bağımsızlık uğrunda can veren şehit ve gazilerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyor, geleceğimizin teminatı gençlerimizin 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı en içten duygularımla kutluyor, , bütün hemşerilerimizi sevgiyle, saygıyla selamlıyorum…

 

                                                                                          VEDAT TOSUN

                                                                        AK PARTİ İSKENDERUN İLÇE BAŞKANI