19 Mayıs, milli uyanışın sembolüdür

Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla yayımladığı mesajda, “Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün gençlere armağan ettiği bu anlamlı günde tüm gençlerimizin bayramını kutluyorum” dedi.
19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nın milli uyanışın sembolü olduğunu ifade eden Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha, “Atatürk’ün 19 Mayıs 1919’da Samsun’dan başlattığı bağımsızlık hareketi, milletimizin azim ve kararlılığı ile birleşerek tüm yurtta dalga dalga yayılmış, Samsun’dan başlayan milli mücadelenin zaferle sonuçlanmasıyla da Türkiye Cumhuriyeti kurulmuştur. Gençliğe büyük önem veren Gazi Mustafa Kemal, “Ey yükselen yeni nesil, istikbal sizindir. Cumhuriyeti biz kurduk, onu yüceltecek ve devam ettirecek sizlersiniz’ diyerek büyük özverilerle kurulan Cumhuriyeti gençliğine emanet etmiş ve dünyada pek az liderin öngördüğü bir davranış sergilemiştir.

Bu emanete hakkıyla sahip çıkmak başta gençler olmak üzere, hepimizin asli görevidir. Bu duygu ve düşüncelerle başta Gazi Mustafa Kemal ve silah arkadaşları olmak üzere, Kurtuluş Savaşı’nın tüm kahramanlarını, şehitlerimizi ve gazilerimizi saygıyla anıyor, geleceğimizin teminatı olan gençlerimizin 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı kutluyorum’’ dedi.

nazım-culha-1

Önceki İçerikTrafikten kaynaklı gürültü kirliliğini önleme çalışması
Sonraki İçerikÖğrencilerden İskenderun Belediyesine Ziyaret