BAŞKAN SEYFİ DİNGİL; ESNAFI KALKINDIRALIM

Ahilik Haftası nedeniyle Esnaf Oda Başkanları İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil’i makamında ziyaret ettiler. Hatay Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği(HESOB) Başkanı Abdulkadir Teksöz,2.Başkan Uğur Fırat ve beraberindeki heyet İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil’e Ahilik haftası münasebetiyle ahilik kaftanı giydirdiler.

Ahilik Haftası kutlamaları hakkında Başkan Seyfi Dingil’e çeşitli bilgiler veren HESOB Başkanı Abdulkadir Teksöz, ahilik teşkilatının çok eskilere dayandığına dikkat çekerek şu bilgilere yer verdi;”ahilik, dostluk, birlik ve beraberliğin simgesidir. Ahilik teşkilatının mazisi çok eski geleneklerimize bağlıdır. Bu tarihsel bağı güçlendirerek bizlerde devam ettiriyoruz. Sizde esnaflarımızın sıkıntılarını, dertlerini iyi bilen bir büyüğümüz, belediye başkanımızsınız. Bu anlamda sizleri de ziyaret etmeyi uygun bulduk. Bizleri kabul ettiniz, çok teşekkür ediyorum”dedi. Ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade eden İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil, ahilik etkinliklerini en güzel sizler yaşatıyorsunuz. Sizleri görünce çok mutlu oluyorum.

Yaptıklarınız takdire şayan şeyler dedi. Başkan Seyfi Dingil konuşmasında şu görüşlere yer verdi;”güçlü bir yönetim yapınız var. Bu Ankara’dan bile hissedilebiliyor. Bu manada sizleri yürekten tebrik ediyorum. Bu birlik ve beraberliğinizin artarak devam etmesini diliyorum. Esnaf için ne yapalım, esnafı kalkındıralım”dedi. Katılımcı esnaf oda başkanları, sanayi sitesinin şehir dışına kaldırılmasını, büyük çarşı işhanının ıslahını ve esnaf odaları binası için arsa tahsisi konularında görüşlerini Belediye Başkanı Seyfi Dingil’e aktardılar.

002 013 019