İTSO Jumbo karidesin patenti için çalışma başlatıyor

İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası (İTSO) körfezin dünyaca ünlü Jumbo karidesin patentinin alınması için başlatılacak olan projeye destek verecek.
Hatay Büyükşehir Belediye Başkan danışmanı Ömer Faruk Çelebi İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası (İTSO) Başkanı Levent Hakkı Yılmaz’ı makamında ziyaret ederek, Hatay için gerçekleştirilmesi düşünülen projeler hakkında bilgiler fikir alış verişinde bulundu. Hatay’ın tarihi, turizmi , sanayi i ve mutfak kültürü ile önemli bir potansiyele sahip olduğunu belirten Çelebi, bu potansiyelin değerlendirilmesi ve yeni projeler üretilmesi için Hatay’ın Ticaret Oda Başkanları ile görüşmeler yaptığını belirterek, “Uluslar arası boyutta danışmanlık hizmetleri verdim. Dünyanın bir çok ülkesini gezme ve görme imkanım oldu.

Türkiye Odalar Birliği ve Ankara Ticaret Odası ile çalıştım. İki yıldan bu yana Hatay Büyükşehir belediyesindeym ve Hatay için neler yapabilirz onun gayreti içerisindeyim. Bilgi birikim ve tecrübelerimle bu güzide şehre hizmet vermek istiyorum” dedi. Ticaret Oda başkanları ile her ay toplantı yapmayı ve projelerin hayata geçirilmesi noktasında çalışma yapmak istediklerini belirten Çelebi, “İskenderun’un da Jumbo karidesi olduğunu ve dünyaca ünlü ve sofraların lezzetli bir türü olduğunu öğrendik. ‘İskenderun Karides Buğulama’ adı altında patent alınması için çalışmalar yapılabilir. Bu konuda sizlere yardımcı olabilirim” dedi.

Ziyaretten ötürü memnuniyetini dile getren İTSO Başkanı Levent Hakkı Yılmaz ise, “İskenderun ve Hatay’a değer katacak projelerde her zaman yer aldık. Geçtiğimiz yıl Hatay Valiliğinin düzenlemiş olduğu Akdeniz mutfağı günlerine önemli katkılarımız ve desteğimiz oldu. İskenderun deniz ve liman şahri bu güzide kentin turizme kazandırılması için gerekli çalışmaların yapılması lazım. Hatay Büyükşehir belediyesinin hazırlamış olduğu 166 projeden maalesef sadece 2 tanesi İskenderun’dan. İskenderun hatay’ın can damarı. Bu bakımdan dağın öte yüzü beri yüzü değil, Hatay’ı bir bütün olarak düşünmek lazım. İskenderun’un Jumbo Karidesi dünyaca meşhur. Bu bakımdan Neden karedisin patenti alınmasın, İskenderun Jumbosu ile tanınmasın, ‘İskenderun karides Buğulama’ adı altında patent alınması fikrine katılıyorum ve bu konu ile ilgili bu günden itibaren çalışma başlatıyoruz ve İTSO olarak bu projeye destek veriyoruz.” Dedi.

hbb danışmanı (1) hbb danışmanı (2) hbb danışmanı (3) hbb danışmanı (4) karides fotoo (1) karides fotoo (2)