BU PROJELER ŞEHRİN TANITIMINA KATKI VERİYOR

İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yürütülen Erasmus+Stratejik okul ortakları kapsamında ilçemize gelen Romanyalı öğretmenleri kabul etti. Makamda gerçekleştirilen ziyarette proje hakkında bilgi veren İskenderun İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Güven;”pilot olarak uyguladığımız projede, devamsızlık problemi olan öğrencileri okullarımız da yaptığımız değişik aktivitelerle eğitime dahil edip, her ay belirlediğimiz ödüllerle öğrencilerin motivasyonlarını artırıyoruz.

Mart ayında okula düzenli devam eden 140 öğrencimizi “Son Mektup ” filmine götürdük. Nisan ayında hiç devamsızlık yapmayan 190 öğrencimizi ücretsiz olarak Yemek Partisinden buluşturduk. Mayıs ayında hiç devamsızlık yapmayan öğrencilerimizi de ücretsiz Antakya gezisi ile ödüllendireceğiz” dedi. Ziyarete katılan İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Kadir Tosun, İskenderun Anadolu İmam Hatip Lisesi müdürü Mehmet Faruk Cevher ve İngilizce Öğretmeni Gülşah Hürü Zobar,Suçıkağı Paşa Karaca Ortaokulu müdürü Aytaç Yaman ve Proje koordinatörü Hanefi Zobar yürütelen proje ile ilgili olarak İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil’e çeşitli bilgiler sundular.

Romanya’dan ülkemize gelen Sinca Veche Okul Müdürü, Valeriu COMICI, “ Proje kapsamında İskenderun’da olmaktan mutlu olduğunu belirterek,” Türkiye’ye diğer 6 arkadaşım gibi, ilk kez geliyorum. Bu tür projelerle farklı kültürleri yerinde öğrenme fırsatı buluyoruz. Projeyi bizde kendi kurumumuzda uyguluyoruz”dedi. Proje Koordinatörü Hanefi Zobar ise projenin Türkiye Ulusal Ajansı tarafından onaylandığını ve toplam bütçesinin 72.400 Avro olduğunu belirtti. Ziyaretten dolayı memnuniyetini ifade eden İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil ise bu tür projelerin hem eğitime hem de şehrin tanıtımına önemli katkıları olduğuna dikkat çekerek, proje üzerinde emek veren eğitim camiasını kutluyorum dedi.

DSC_0007 DSC_0013 DSC_0021 DSC_0024 DSC_0028