6 Mayıs üç fidanın toprağa düştüğü gün

Bizler söz konusu vatan savunması olunca, en az namussuzlar kadar cesaretli olmayı da biliriz Özgürlük ve bağımsızlığın en değerli sembolleri olan Deniz Gezmiş, Hüseyin İnan, Yusuf Aslan rahat uyuyun, emanetiniz, emanetimizdir.
Bugün 6 Mayıs, bu gün tam bağımsız ve özgür Türkiye Cumhuriyeti için onurlu mücadeleden asla vazgeçmeyen üç fidanın toprağa düştüğü gün. Deniz Gezmiş, Hüseyin İnan ve Yusuf Aslan. Vatan sevdaları o kadar büyüktü ki darağacının ucunda ki ölüm bile onları korkutmayı ve unutturmayı başaramadı.

Mustafa Kemal Atatürk’ün izinden yürümeyi kendilerine şiar edinen, vatanını sevmekten asla vazgeçmeyen ve bu uğurda idam sehpasına giderken, “Yaşasın tam bağımsız Türkiye” diyerek son nefeslerini veren üç fidanın onurlu mücadeleleri, bu gün içinde bulunduğumuz noktada bizlerin de kararlı mücadelemizdir

Hayatı pahasına da olsa inandığı değerler için mücadele eden Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan gibi devrimci arkadaşlarımız 6 Mayıs 1972 tarihinde Türk Ceza Kanunu’nun 146/1 maddesi uyarınca ölüm cezasına mahkum edildiler. O günün mahkeme heyeti bu genç fidanlarımızın suçlarını Türkiye Cumhuriyeti Anayasası’nı cebren yıkmaya teşebbüs olarak görmüştür. Halbu ki bu üç fidanımızın Türkiye Cumhuriyeti Anayasasını cebren değiştirmeye güçleri yoktu. Ne tankları vardı, ne topları vardı. Ancak uğruna mücadele ettiği değerleri vardı.
Her dönem olduğu gibi, bu dönemde de Türkiye Cumhuriyeti’nin varlığına yönelik içte ve dışta tehditler artarak devam etmektedir. Ancak bizlerin, kutsal vatan topraklarını korumak ve bağımsız Türkiye Cumhuriyeti’ni daha güçlü şekilde geleceğe taşımak için, başta vatan toprakları uğruna can veren şehitlerimiz ve Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, bütün devrim şehitlerimize de verilmiş sözümüz vardır.

Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan’ı ölümlerinin 43. Yılında saygıyla anıyor, özgürlük, eşitlik ve bağımsızlık mücadelesinde verdikleri ödünsüz ve onurlu tavırların, tüm gençliğe örnek olmasını diliyoruz.

Jorj BASUS
CHP İSK.İLÇE.BŞK