Kırmızıoğlu Yörüklerle Kucaklaştı

Kırmızıoğlu Yörüklerle Kucaklaştı..

Dörtyol Birinci Uluslararası Yörük Türkmen Şöleni cumartesi günü Atatürk Anıt alanından geleneksel Yörük Göçü’nün sergilendiği kortej yürüyüşüyle başladı.
Pazar günü Kıraç konseri ve çeşitli etkinliklerle devam eden şölen gün boyu aralıksız Yörük Türkmen Avşar kültürüne uygun olarak devam etti.
Şölene katılan CHP Hatay Milletvekili Adayı Doktor Riyat Kırmızıoğlu’nun omzuna Yörük Avşar Kültürü’nün simgesi şal giydirildi.
Tüm Hatay’ı kucaklayan ve ilçe ilçe Hatay’ı gezmek kararlılığında olan CHP Hatay Milletvekili Adayı Doktor Riyat Kırmızıoğlu, bu yıl birincisi düzenlenen şenlikte Yörük Türkmenleriyle kucaklaştı.
Yörük Türkmen Şöleni halktan yoğun ilgi görürken, Cumhuriyet Halk Partisi Hatay Milletvekili Adayı Doktor Riyat Kırmızıoğlu da şölenlerde halkın coşku ve mutluluğuna ortak oldu.
Odun ateşinde Yörük kültürüne uygun olarak sıkma, saç böreği yapılan Yörük çadırlarında, konser ve tüm etkinlik alanlarında vatandaşlarla beraber olan CHP Hatay Milletvekili Adayı Doktor Riyat Kırmızıoğlu, gördüğü ilgiden bihayli memnundu. Kırmızıoğlu, büyük kazanlarda pişirilen yemeklerden tabaklara kendisi doldurdu ve halka ikram etti.
Mehteran takımının gösterisiyle karşılanan konuklar daha sonra gün boyu Aşık Gül Ahmet Yiğit-Mersinli İsmail – Orhan Karabacak’tan türküler dinledi. Son olarak sahne alan Kıraç izleyenlerini coşturdu.

Yörük Şenliği (1) Yörük Şenliği (2) Yörük Şenliği (3)