Hatay Mucitlerini arıyor proje yarışması tanıtım toplantısı düzenlendi

Hatay “Mucitlerini Arıyor’’ Proje Yarışmasının Tanıtım toplantısı Mustafa Kemal Üniversitesi Mühendislik Fakültesi .toplantı salonunda gerçekleştirildi. TOBB Hatay Genç Gidiimciler Kurulu Başkanı Serdal Şahutoğlu s yarışmanın içeriği hakında öğrenci, ve öğretim görevlilerine detaylı bilgiler verdi. TOBB Hatay Genç Girişimciler Kurulu ve Mustafa Kemal Üniversitesi işbirliğiyle organize edilen ‘Hatay Mucitlerini Arıyor’ proje yarışmasının tanıtım toplantısı ilgi gördü.

Toplantıda ilk olarak söz alan Mustafa Kemal Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Öğrenci Konsey Başkanı Kasım Bağdu, Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Gürel Çam ve TOBB Hatay GGK Başkanı Serdal Şahutoğlu konuşma ve sunum yaptı..Toplantıda; üniversite öğrencilerine girişimcilik hakkında bilgiler veren Şahutoğlu, ‘Hatay Mucitlerini Arıyor’ proje yarışmasının detaylarını sine vizyon destekli olarak anlatarak şöyle konuştu, “Genç girişimciler olarak gençlere yeni projelerle yeni iş alanları oluşturmalarını istiyoruz. Türkiye’de girişimcilik konusunda temel eğitimler verilmesi gerektiğini düşünüyoruz.

Girişimcilik Liseleri, ünversiteleri veya Tekno kentleri arttırmamız gerekiyor.Bu bizim, ülkemizin ve gençlerimizin kurtuluş yollarından biridir diyebiliriz. Dünya ülkesi olabilmek, dünya ülkeleri ile rekabet edebilmek bu eğitimlerden başlıyor. Bizler tam bu noktada Hatay Genç Girişimcler kurulu olarak sizlere şimdiden gelecek kaygısı duymamanız adına içinizde bulunan girişimcilik ruhunu uyandırmak ve ileride önce kendinize, sonra ülkenize faydalı, istihdam edilen değil, istihdam eden birer girişimci olmanız ve sizlere bir nebze de olsa katkı sunabilmek amacı ile ‘Hatay Mucitlerini Arıyor’ adı altında bir proje yarışması düzenlemiş bulunmaktayız. Proje ile usul ve esasları hakkında bilgiyi hatay@ggk.org adresinden ulaşabilirsiniz.” Dedi.

Şahut oğlu Proje ile ilgili katılımcılardan beklentilerini şöyle sıraladı: “Yapacağınız projede hangi alana hitap edeceksiniz, ürünü kimler satın alabilr, Yapılacak işin Pazar payı nedir? İstihdam sayısını başlangıçta öngörebiliyor mu? Üretim maliyetleri, satış bedelleri kaç liradır., ham madde tedariği nasıl sağlanacaktır gibi sorulara yanıt veriyonr olmanız olacaktır” Hatay Mucitlerini arıyor proje yarışmasında katılımcıların 40 yaş altında olması gerektiği son baş vuru tarihinin 21 Ağustos olduğu belirtilirken, yarışmada dereceye girenlere birinciye 2 bin, ikinciye 1000, üçüncüye ise 500 TL ödül verileceği açıklandı. Düzenlenen toplantıya fakülteden birçok öğretim görevlisi, TOBB Hatay GGK İcra Komitesi Başkanvekili Emre Kuran ve İcra Komitesi Üyesi Selahattin Karagöz, ve öğrenciler katıldı.

hatay muitlerini arıyor proje yarışması düzenleniyor (1) hatay muitlerini arıyor proje yarışması düzenleniyor (2) hatay muitlerini arıyor proje yarışması düzenleniyor (3) hatay muitlerini arıyor proje yarışması düzenleniyor (4) hatay muitlerini arıyor proje yarışması düzenleniyor (5) hatay muitlerini arıyor proje yarışması düzenleniyor (6) hatay muitlerini arıyor proje yarışması düzenleniyor (7)

Önceki İçerikİşitme Engelliler Spor Kulübü Başkan Yılmaz’a forma hediye etti
Sonraki İçerikFENERBAHÇE İŞİTME ENGELLİLER ANAOKULU’NUN TEMELİ ATILDI