Alğan Ticaret Borsasını ziyaret etti

İskenderun Ticaret Borsası Genel Sekreteri Engin Vayısoğlu, Odayı ziyarete gelen Ak Parti Hatay milletvekili adayı Mehmet Algan’ı samimi bir şekilde karşıladı.
Alğan’ın açıklamaları ve konuşmalarını yerinde bulduğunu, kendisini tanıdıkça da bölgemiz ve ülkemiz adına başarılı olacağına inancının arttığını söyleyen Genel sekreter Engin Genel Merkezin doğru bir karar aldığını belirten Vayısoğlu, “Gördüğüm kadarıyla ekinizi de gençlerden oluşturmuşunuz. Sizi destekledik. Çünkü benim için önemli olan İskenderun’un iki vekille mecliste temsil edilmesi. Gençliğin verdiği enerji ve içtenliğinizle her işin her sorumluluğun üstesinden geleceksiniz” dedi.
“Etnik yapıya bakmıyoruz”
Maddi-manevi her türlü desteğe hazır olduğunu söyleyen İskenderun Ticaret Borsası Genel Sekreteri Engin Vayısoğlu, “Bunu içimden geldiği için söylüyorum. Bizler Hatay’ın gelişmesi için elinden geleni yapacak vekiller istiyoruz. Biz Hataylılar olarak etnik yapıya bakmıyoruz” diye samimi desteğini sundu.
“Değişim toplumlar için zordur”
Ak Parti İlçe Başkanı Vedat Tosun, adayımız Mehmet Algan’a verdiğiniz destekten dolayı teşekkür ederiz. Mehmet Alğan’a tepkiler dedikodudan ibaretti. Bizler İskenderun’un iyi yerlere gelmesi için vekilimiz Karasayar, Belediye başkanımız Seyfi Dingil ve şimdi de Mehmet Alğan ile güzel çalışmaları yaşamaları hayata geçireceğiz. Biz buna inanarak yola çıktık” dedi.
“Biz gençleri siyasetten uzaklaştıramayacaklar”
Ak Parti Hatay milletvekili adayı Mehmet Algan, gençlerin mecliste sesi olacağını belirterek Geçlik Kolları Genel Başkan Yardımcılığı görevine devam edeceğini söyledi. “Biz gençleri siyasetten uzaklaştıramayacaklar. 1980 öncesinde yaşanan siyasi ortamdan dolayı aileler çocuklarını siyasetten çekmişti. Aileler çocuklarını siyasetten çekmişti. Günümüzde ise gençler mecliste 3/1 oranında temsil ediliyordu. Şimdi, ise 5 vekil ile temsil hakkı buluyor.18-30’lu yaşlarda gençlerin TBMM’de temsil edilmesi önemli” diye konuştu.
“Tarım alanlarına tarıma engel olacak yatırımlar yapılmamalı”
İskenderun-Arsuz arası tarım, İskenderun-Ceyhan arası sanayi alanı olarak belirlenmeli. Buraları sanayiye dayalı tesislere açılmasın diye görüşlerimizi ilgili birimlere iletmiştik. İskenderun-Arsuz arası tarım yapılsın, sanayi alanı olarak değerlendirilmesin. Bu bölge Türkiye’nin maydanoz-dereotu deposu. Ancak o bölgeye baktığımda birkaç beton santrali görüyorum. Bu tarımı olumsuz etkiliyor. Yakın zamanlarda tabiat ve iklim şartları değişir. Doğayla uğraşmaya oynamaya gerek yok. Arsuz2da Kışla Köyünde muazzam bir hava kirliliği var. İnsanlar bunun sıkıntılarını yaşıyor. Ancak, bu tesislerde çalıştıkları için seslerini çıkaramıyorlar. Bir zaman gelecek para yenmeyecek, tarım alanları heba edilmemeli. Tarım alanlarına tarıma engel olacak yatırımlar yapılmamalı” dedi.

ticaret borsası m-algan (6) ticaret borsası m-algan (4) ticaret borsası m-algan (3) ticaret borsası m-algan (2)