Karayolu Güvenliği ve Trafik Haftası

Trafik kazalarına, trafik konusunda yaşanan olumsuzluklara ve bunların çözüm yollarına dikkat çekmek, toplumda trafik bilinci oluşturmak amacıyla her yıl mayıs ayının ilk cumartesi gününden başlamak üzere bir hafta boyunca ‘’Karayolu Güvenliği ve Trafik Haftası’’ kutlanmaktadır.

Kaza sonucu ölüm ve yaralanmaların en çok meydana geldiği alan trafiktir. Trafik kazaları dünya genelinde olduğu gibi ülkemizin de başlıca sorunları arasında yer almaktadır. Gün geçtikçe artan taşıt sayısı, dikkatsizlik ve trafik kurallarına uyulmaması gibi nedenlerle gerçekleşen trafik kazaları kimi zaman geri dönüşü olmayan maddi ve manevi kayıplara neden olmaktadır.

Bütün bu yaşanan trafik kazalarının önüne geçilmesi veya en aza indirilmesi için devletimiz çok büyük çabalar sarf etmektedir. Ancak yetkililerce alınan önlemler, yapılan uyarılar ve yasal düzenlemeler, bir anlık dikkatsizlik veya kurallara uyma konusunda gösterilmeyen hassasiyet kazaların engellenmesinde çoğu zaman yetersiz kalmaktadır. Kazaların önüne geçebilmek, toplumumuzda trafik bilincinin yeterli düzeye gelmesi ve kurallara azami riayetle mümkün olacaktır. Bu nedenle başta ilimiz olmak üzere tüm ülkemizde bireysel duyarlılıkta üzerimize düşen sorumlulukları yerine getirmeli ve kurallara uymayı alışkanlık haline getirmeliyiz.

Her yıl onlarca can kaybının yanı sıra vatandaşlarımızın vücut bütünlüğüne olumsuz etkiler yapan trafik kazalarının ülkemiz ekonomisine de ciddi zararlar verdiği görülmektedir. 2015 yılını ‘’Trafikte Kemer Takma Yılı’’ ilan etmekle başladığımız kazalarla mücadelemizde tüm hemşehrilerimizin destek ve katkılarını beklediğimizi ifade etmek isterim.

Bu duygu ve düşüncelerle; tüm Hataylı vatandaşlarımızın ve görevlilerimizin “Karayolu Güvenliği ve Trafik Haftası”nı kutluyor, trafik bilincinin bütünüyle oluştuğu, insan hayatının önemsendiği ve kuralların ihlal edilmediği bir gelecek temenni ediyorum.