Ak Partili Aday Alğan’ı Esnaf Odaları çiçekle karşıladı

Ak Partili Aday Alğan’ı Esnaf Odaları çiçekle karşıladı…
Alğan: Küçük esnaf ekonominin gizli kahramanlarıdır

Ak Parti vekil adayı Mehmet Alğan, beraberinde İlçe Başkanı Vedat Tosun, yönetim kurulu ve partililer Hatay Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği (HESOB) Başkan Yardımcısı ve İskenderun Esnaf Odaları Başkanı Uğur Fırat’ı ve Oda Başkanlarını ziyaret etti.
Mehmet Alğaün ve ekibini; Radyo ve Elektrik Teknisyenleri Oda Başkanı Musa Mert, 1 No’lu Esnaf Kefalet Kooperitifi Başkanı Şaban Kekeç, İskenderun Şoför ve Otomobilciler Odası Başkanı Erol Akın, İskenderun Berberler Ve Kuaförler Odası Başkanı Nurettin Tabaş, İskenderun Bakkallar Ve Bayiler Odası Başkanı Mustafa Çöloğlu, İskenderun Hızarcılar Ve Mobilyacılar Odası Başkanı Abdulkadir Yardımcıoğlu, Madeni İşler Odası Başkanı Ahmet Çardak, İskenderun Kahveciler Esnaf Odası.

Oda Başkanı Orhan Gezgin, İskenderun Lokantacılar Ve Kebapçılar Esnaf Odası Başkanı Hidayet Şahinoğlu, İskenderun Sebze Meyve Satıcıları ve Manavlar Odası İhsan Bilen karşıladı. Her Oda başkanı Mehmet Alğan’dan beklentilerini dile getirdi. Oda başkanları, beklentilerini sıralarken kendilerinin değil halkın beklentilerine cevap verilmesini istedi.
Adalet ve Kalkınma Partisi İskenderun İlçe Başkanı Vedat Tosun, “Ak Parti hizmet partisidir. Böyle genç bir vekil ile yola çıktığımız için şanslıyız. İskenderun şanslı. Güçlü ve yeni Türkiye’yi bu genç Ak Kadrolar götürecektir” diyerek sözü milletvekili adayı Mehmet Alğan’a bıraktı.
Küçük esnafı ekonominin gizli kahramanları olarak tanımlayan Vekil Adayı Mehmet Alğan, “Biz vitrine bakan bir toplumuz. Ekonominin sessiz ve gizli kahramanlarısınız. Üretem vebu ülkeye katma değer üreten, istihdam sağlayan kesim sizsiniz. Sizlere vefa borcumuz var İnşallahyapacağımız hizmetlerle bu borcumuzu ödeme fırsatı yaratacağız” dedi.
Konuşmasında Mehmet Alğan kendisi ile ilgili esnaf oda başkanlarına kısa bir bilgi verdi. Alğan, 1986 yılında Beyrut’ta doğduğunu. Mardin Midyat asıllı bir ailenin çocuğu olarak İskenderun’da büyüdüğünü anlattı. İlk ve orta öğrenimini İskenderun’da tamamladığını, Yıldız Teknik Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı bölümündeki lisans eğitimine devam ettiğini söyledi. Alğan konuşmasına “Genç Siviller kurucularından olan Alğan, Türk ve Arap aktivistleri bir araya getiren ve uluslararası çalışmalar yaptım. Nahda Network’un koordinatörlüğünü yürüttüm. Aynı süreçte Free Press Unlimited adlı sivil toplum örgütünün saha koordinatörlüğünü yaptım. Dünya 5’ten büyüktür kampanyasının sözcülüğünü yürüttüm. Abdurrahim Boynukalın’ın Gençlik Kolları Genel Başkanlığı görevine gelmesinden sonra Gençlik Kolları Dış İlişkiler Başkanlığı görevine getirildim. Halen bu görevime devam etmekteyim. Anadil düzeyinde Arapça ve iyi düzeyde İngilizce biliyorum.” Dedi.
Ziyaret sonrasında da Oda Başkanları, İlçe Başkanı Vedat Tosun ve vekil Adayı Alğan’la hatıra fotoğrafı çektirdi.

DSCF8095 DSCF8100 DSCF8106 DSCF8118