Vali Topaca’dan Bilgilendirme Toplantısı

Hatay Valisi Sayın Ercan Topaca başkanlığında, ‘Polis Vazife ve Salahiyet Kanunu Jandarma Teşkilat ve Yetkileri Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun’ ile ilgili bir bilgilendirme toplantısı yapıldı.

21 Nisan 2015 Salı günü saat 10.00’da Narin Otel’de gerçekleştirilen toplantıya Vali Yardımcısı Orhan Mardinli, İlçe Kaymakamları, İl Jandarma Komutanı J. Alb. Hasan Koçyiğit, İl Emniyet Müdürü Ali Doğan Uludağ, İlçe Jandarma Komutanları, İlçe Emniyet Müdürleri ve diğer ilgili yetkililer katıldı.

Değişiklik gören yasanın ilgili maddelerinin ilimiz genelinde uygulanmasında koordinasyonu sağlamak maksadı ile bu toplantıyı düzenlediklerini belirten Sayın Topaca, ”Özellikle yasayı uygulayacak ve kendisine yasa ile verilen yetkileri kullanacak arkadaşlarımın bu konuyu iyi bir şekilde bilmesi gerekiyor. Uygulamanın doğru, sağlıklı, insan hak ve hürriyetlerini zedelemeyecek bir şekilde yürütülmesini istiyoruz.” dedi.

Seçim dolayısıyla ülkemiz genelinde hassas bir döneme girildiğini ifade eden Sayın Topaca, “Bu süreci ilimiz genelinde sağlıklı yürütme açısından bu kanunun doğru anlaşılmasının önemli olduğunu düşünüyorum. Bu kanun aslında yürütmenin, idarenin gücünü sağlamlaştıran, yetkilerini artıran bir kanundur. Bundan sonraki dönemde ülkemiz ve ilimiz genelinde bugüne kadar olduğu gibi vatandaşlarımızın huzur ve güvenliğini sağlamak için yasaların verdiği yetkileri yine vatandaşlarımızın desteği ile hayata geçireceğiz.” dedi.

Sayın Topaca, “Netice itibariyle bir dengenin olması gerekiyor. Bu denge kişi hak ve hürriyetlerini koruma anlamında, idarenin ölçüsüz hareketini önlemek ve vatandaşın temel hak ve hürriyetlerini güvence altına almak maksadıyla hukuk teorisinde uzun zamandır uygulanan bir yöntemdir. Verilen yetkilerin doğru, ölçülü ve yerinde kullanılması bundan sonraki düzenlemeler için önemlidir. Bu sebeple idareci arkadaşların bu yetkileri kullanırken objektif, hukuki kurallara uygun davranarak yetkisini kullanması gerekiyor.” dedi.

Sayın Topaca, “Bu kanunun ülkemize, milletimize hayırlı uğurlu olmasını güzel hizmetlere vesile olmasını ülkemizdeki barışın, huzurun, kardeşliğin sağlanmasına katkıda bulunmasını temenni ediyor, hepinize başarılar diliyorum.” dedi.

Toplantı Vali Yardımcısı Orhan Mardinli’ nin kurum yetkililerine ‘Polis Vazife ve Salahiyet Kanunu Jandarma Teşkilat ve Yetkileri Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun’ hakkında bilgilendirme içeren sunumunun ardından, karşılıklı görüş alışverişi ile devam etti.

1 3

Önceki İçerikBaşkan Nazım Culha’dan Kınama
Sonraki İçerik21.5 kg eroin maddesi ele geçirildi