21.5 kg eroin maddesi ele geçirildi

İl Emniyet Müdürlüğü KOM Şube Müdürlüğü’nün uyuşturucu madde ticareti ile mücadeleye yönelik olarak gerçekleştirdiği çalışmalar kapsamında meydana gelen 2 ayrı olayda;

1-İlimizden temin ettiği uyuşturucu maddeyi başka illere nakletmek isteyen bir organizasyon takibe alınmış, 17 Nisan 2015 Cuma günü yapılan operasyon ile içinde üç şahsın bulunduğu seyir halindeki araç, yaşanan kovalamacanın ardından durdurulmuştur.

Araçta bulunan 107 kg esrar maddesi ile bir adet tabancaya el konulmuş, olayla ilgili olarak araç içindeki C.D. T.K. M.S. isimli üç kişi ile uyuşturucu maddeyi temin ettiği değerlendirilen N.B ve H.K. isimli toplam beş kişi gözaltına alınmıştır.

2-22 Nisan 2015 Çarşamba günü meydana gelen diğer olayda ise; il dışından bir araçla yüklü miktarda uyuşturucu madde getirileceği bilgisi üzerine Kom Şube Müdürlüğü görevlileri tarafından söz konusu araç takibe alınarak yakalanmıştır.

Narkotik köpeği ile yapılan aramada gizli bölmelere yerleştirilmiş 42 parça halinde toplam 21.5 kg eroin maddesi ele geçirilmiştir. Olayla ilgili olarak H.Ç. B.A. Y.G. A.D. isimli dört şüpheli şahıs gözaltına alınmıştır.

Sonuç: Her iki olayla ilgili olarak gözaltına alınan 9 kişi hakkında Uyuşturucu Madde Ticareti Yapmak ve Uyuşturucu Madde Bulundurmak suçlarından adli işlem yapılmış olup, şahıslar çıkarıldıkları mahkeme tarafından tutuklanmıştır.

1 (2) 2 (1) 3 (1)