İskenderun Esnaf Oda Başkanları, dayanışma kahvaltısıyla Arsuz’da buluştu

İskenderun Esnaf Oda Başkanları, dayanışma kahvaltısıyla Arsuz’da buluştu bu tablo hiç bozulmasın!

İskenderun Esnaf Odaları Birliği’ne bağlı oda başkanlarının ayda bir kez düzenlediği dayanışma ve kaynaşma kahvaltısı bu ay Arsuz’da gerçekleşti. İskenderun Lokantacılar ve Pastacılar Odası Başkanı Hidayet Şahinoğlu ev sahipliğinde, Çardak Restoran’ta düzenlenen kahvaltıya, Arsuz Kaymakamı Fatih Baysal, İskenderun Kaymakamı Hasan Özyiğit, Belen Kaymakamı Abdulaziz Aydın, Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha, Arsuz Jandarma Komutanı Üstteğmen Nadir Bilbay, İskenderun İlçe Jandarma Komutanı J.Bnb. Kamil Türkdönmez, Arsuz İlçe Emniyet Müdürü Hacı Osman Akçakoca, oda başkanları ve esnaflar katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan İskenderun Esnaf Odaları Birliği Başkanı Uğur Fırat, İskenderun ve Arsuz’un iki kardeş ilçe olduğunu belirterek, toplantının amacının dayanışmayı arttırmanın yanı sıra esnafların yaşadıkları sorunları ele almak ve çözüme ulaştırmak olduğunu söyledi.

Birlik ve beraberliği pekiştiren buluşmaya ev sahipliği yapan İskenderun Lokantacılar ve Pastacılar Odası Başkanı Hidayet Şahinoğlu ise, Arsuz’un ilçe olmasının ardından ruhsat ve yenileme çalışmalarında kendileri ile koordineli çalışmalar yapması ve esnafı mağdur etmeyecek şekildeki fiyat uygulamasından dolayı Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha’ya teşekkür etti.

“Arsuz bir dünya kenti”

Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha, “Esnaf oda başkanlarının ilçemizde olmasından çok mutluyum. Mevcut esnaf oda başkanlarımızın hepsini tanıyorum. Esnaf odalarının işlevini de çok iyi biliyorum. Ben de sizlerin arasından geliyorum. Gerek Arsuz, gerek İskenderun’da ticaretin nabzını tutan güçlerin başındasınız ve bölgenin dinamikleri sizlersiniz. Dolayısıyla sizleri çok önemsiyoruz. Çünkü bölgenin kalkınmışlığı, ticaretiyle doğru orantılıdır. İlçemizin kalkınması açısından da esnafa her türlü kolaylığı sağlamaya çalışıyoruz.

İskenderun ve Arsuz’u birbirinden ayırt edemezsiniz. Gerek coğrafi yapısıyla, gerek sınırlarıyla, gerek ikamet ölçüsüyle iç içe girmiş iki ilçe. İskenderun’da oturan vatandaşlarımızın veya esnafımızın çoğu Arsuzlu’dur. Veya Arsuz’da oturan birçok vatandaşımız İskenderun kökenlidir ve çok sayıda İskenderunlu vatandaşımız yazın Arsuz’da bulunmaktadır. Kısacası; Arsuz bir dünya kentidir. Ben bunu sürekli söylüyorum ama bazı arkadaşlar bunu çok abartı buluyor. Hali hazırda Hatay’daki 5 ilçe belediye başkanının Arsuz’da yazlığı var. Çok sayıda Antepli, Adanalı, İstanbullu, Ankaralı arkadaşın burada ikameleri var. Özellikle İsviçre, Almanya, Amerika, İngiltere’de yaşayan, ama burada evi olan ve yazın buraya gelen vatandaşlarımız var. Bu açıdan değerlendirdiğinizde Arsuz gerçekten bir dünya kentidir ve hepimizi yakından ilgilendiriyor. Hepimizin kalbi Arsuz için atıyor. Arsuz’u hak ettiği yere getirmek için el birliği içerisinde çalışmamız gerekiyor” şeklinde konuştu.

Arsuz Kaymakamı Fatih Baysal ise Arsuz’u marka kent statüsüne kavuşturmak için çalıştıklarını vurgularken, esnafın ülkenin gelişmesindeki önemine dikkat çekti.

Kahvaltının ardından, esnaf oda başkanları ve protokol üyeleri Arsuz Çayı’nın muhteşem manzarası eşliğinde kahve içerek, fikir alışverişinde bulundu.

IMG_1193 IMG_1197-- IMG_1204-- IMG_1238-- IMG_1241-- IMG_1290-- IMG_1310-- IMG_1327--