Ali Tekten İlkokulu’nda 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı coşkusu

Ali Tekten İlkokulu’nda 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı coşkusu

Okul Müdürü Köse: İktidarın padişahtan halka geçtiği gündür

İskenderun Karapelit Ali Tekten İlkokulu’nun, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla hazırladığı kutlama programı beğenildi. Gösterilere katılan öğrencilerin performansı göz doldurdu.
2-A sınıfı öğrencilerinin 10. Yıl Marşı eşliğinde yaptığı gösteride, Türk Bayraklarını açarak, gösterisini tamamlaması büyük alkış aldı.

Okul bahçesinde düzenlenen kutlama programı, saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunması ile başladı.
Günün anlam ve önemine ilişkin bir konuşma yapan Okul Müdürü Mustafa Köse, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını kutladı.

Okul Müdürü Köse, ‘Yine Türkiye Cumhuriyeti ve bizler için büyük bir güne ulaşmanın sevincini yaşıyoruz. 95 yıl önce bu gün Türkiye Cumhuriyeti’nin temellerini atan, ilk milli meclis olan ve Kurtuluş Savaşı’nın kazanılmasında büyük rol oynayan, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açıldığı gündür bugün’ dedi.

Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün çocuklara armağan ettiği bu bayramın dünyada var olan tek çocuk bayramı olduğunu belirten Okul Müdürü Mustafa Köse, ‘İktidarın padişahtan halka geçtiği gündür, TBMM’nin kurulduğu gündür’ diye konuştu.

Çanakkale Zaferi’nin 100. Yılı olması nedeniyle şehitler yılı ilan edildiğini anımsatan Köse, günün milli birlik ve beraberlik günü olduğunu, bunu zedelemek isteyenlere fırsat vermemek gerektiğini söyledi.

Çocuklara, ‘Gün sizin gününüz’ diye seslenen Okul Müdürü Mustafa Köse, ‘Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve bizlerin sizlerden beklentisi, ülkemizi dünyanın en güçlü ülkesi yapmak için çalışmanız, çalışmanız, çalışmanızdır. Hızla değişen dünyada ülkemizin adını bilimde, fende, teknolojide, sanayide ve en önemlisi eğitimde altın harflerle yazdırmanız’ dedi.

İsmet İnönü Mahallesi Muhtar Vekili Mevlüt Bulut, çocukların aileleri ve mahalle sakinlerinin de katıldığı program, anaokul ve ilkokul öğrencilerinin gösterileriyle renklendi.

Çocuklar, bayram coşkusunu gönüllerince eğlenerek yaşadı.

DSC_0951 DSC_0926 DSC_0936 DSC_0988 DSC_0986 DSC_0960. DSC_0945

Önceki İçerikArsuz Belediye Başkanlığı koltuğunu Kerem Yılmaz devraldı
Sonraki İçerikİssume İlkokulunda Coşkulu 23 Nisan Kutlaması