CHP İskenderun İlçe Örgütü 23 Nisan Mesajı

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışının 95. yılını kutlamanın gururunu ve coşkusunu yaşıyoruz. Türk Ulusu,Birinci Dünya Savaşı’nın ardından yurdunun parçalanmak istenmesi üzerine, Yüce Atatürk önderliğinde tarihinin en büyük savaşlarından birini vermiştir.

Tutsaklığı kabullenmeyen, Ulusu’nun onurunu ve özgürlüğünü korumak için harekete geçen Atatürk’ün Anadolu’da yaktığı bağımsızlık ışığı, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılmasıyla tüm yurdu aydınlatmıştır.
Meclis’in açılışının kurtuluş sürecindeki yeri ve önemi büyüktür. Böylelikle Kurtuluş Savaşı’nın hazırlık aşamasında benimsenen ilkeler, Ulusumuzun özgür iradesiyle birbiri ardına yaşama geçirilmiştir. Ulusumuzun seçtiği temsilcilerin katılımıyla, olağanüstü koşullar altında toplanan Büyük Millet Meclisi, önemli sorumluluklar üstlenmiş, tarihsel görevleri yerine getirmiştir.

23 Nisan 1920, bu yönüyle Türkiye Cumhuriyeti’nin doğuşunu simgeleyen, tarihimizin anlamlı bir dönemecidir.
Türkiye, Cumhuriyet’in ilanıyla birlikte karanlığa, cahilliğe, bağnazlığa ve geri kalmışlığa karşı büyük bir savaş başlatmıştır.
Ulusal egemenlik ve tam bağımsızlık Atatürk’ün, Kurtuluş Savaşı’nın hazırlık aşamasında, Cumhuriyet’in kuruluşunda ve Türk Devrimi’nin gerçekleştirilmesinde büyük önem verdiği ilkelerdir.
Çocuklar, geleceğimiz, güvencemiz, yaşam sevincimiz ve umudumuzdur. Yarınlara güvenle bakabilmek, çocukların sağlıklı, sorumluluk ve özgüven sahibi, eğitimli ve mutlu bireyler olarak yetiştirilmelerine bağlıdır.

Sevgili Çocuklar;

Yüce Atatürk’ün 23 Nisan’ı bayram olarak armağan etmesi, sizlere sevgisinin, güveninin ve inancının bir göstergesidir. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, dünyadaki ilk ve tek çocuk bayramıdır.
Atatürk ilke ve devrimlerine bağlı, O’nun yolundan giden, kendine yeten, güvenen ve üreten Cumhuriyet çocukları olarak ülkemizi daha da ileriye götüreceksiniz.
Sizleri çok seviyor, sizlere güveniyoruz.
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutluyor, tüm çocuklarımıza ve Hatay halkına esenlikler diliyorum.

Jorj BASUS

CHP.İSK.İLÇE BŞK.