Kaçakçılıkla Mücadele Koordinasyon Toplantısı Yapıldı

6. Kaçakçılıkla Mücadele Koordinasyon Toplantısı, Hatay Valisi Sayın Ercan Topaca başkanlığında, 16 Nisan 2015 Perşembe günü saat 14.00’te Tayfur Sökmen Toplantı Salonu’nda yapıldı.

Toplantıya Hata Cumhuriyet Başsavcısı Musa Çatal, Vali Yardımcısı Orhan Mardinli, İl Jandarma Komutanı J. Alb. Hasan Koçyiğit, İl Emniyet Müdürü Ali Doğan Uludağ, İlçe Kaymakamları, 2. Hudut Alay Komutanı Piyade Kur. Alb. Mehmet Ali Tuna, Sahil Güvenlik İskenderun Grup komutanı SG Yarbay Osman Özden Dürüst, Kurum Müdürleri ve diğer ilgili yetkililer katıldı.

Akaryakıt Kaçakçılığını Sıfırladık

Akaryakıt kaçakçılığını sıfırladıklarını ifade eden Sayın Ercan Topaca, ”Bunu petrol istasyonlarındaki satışlardan takip edebiliyoruz. Satışlarda ciddi bir artış söz konusu. Bizim yakaladığımız kaçak akaryakıt miktarı arttıkça resmi akaryakıt istasyonlarındaki satış miktarı da arttı. Bu gelişmeler ülkemiz açısından sevindiricidir.” dedi.

Sigara Kaçakçılığını Da Sıfırlayacağız

Sayın Topaca, “Alınan önlemler neticesinde 2014 yılında sadece akaryakıttan 62 milyon lira devletimize bir katkı oldu. Geçen yıl 5 milyon paket de kaçak sigara yakalandı. Şu an itibari ile ilk 3 aylık dönemde 1 milyon 300 bin paketi geçmiş durumdayız. Bandrolsüz paket sigara satışlarının da sıfırlanacağını düşünüyoruz. Sınırlarımızı çok sıkı bir şekilde koruyoruz. Sınırlarımızdan yasadışı hiçbir şeyin geçişine izin vermiyoruz. Tedbirler artırarak devam edecek. Bu anlamda bütün arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. “ dedi.

1 2 3