Arsuz 1. Bahar Şenliği’nin spor turnuvaları centilmenlik içerisinde bitti

Arsuz 1. Bahar Şenliği’nin sportif turnuvaları centilmenlik içerisinde bitti

Bu turnuvada herkes birinci!

Arsuz Belediyesi’nin iki bahar bayramı arasında geçen süreyi bu yıl ilk kez festival havasında kutladığı 1. Bahar Şenliği kapsamında düzenlenen satranç ve futbol turnuvaları sona erdi. Oldukça renkli görüntülere sahne olan turnuvalarda, çekişmeli ve kıyasıya mücadelelerin ardından şampiyon olan sporculara ve takımlara kupa ve madalyalarını Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha takdim etti.

Arsuz, satrancın gözbebeği

Hatay Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü işbirliğiyle İzcilik Kampı’nda düzenlenen satranç turnuvası 4 ayrı kategoride gerçekleşti. Yaklaşık olarak 120 sporcunun hamlelerini şampiyon olabilmek için yaptığı turnuvada açık kategoride Yusuf Kürün, 12 yaş kategorisinde Utku Baloğlu, 10 yaş kategorisinde Mehmet Deniz Erbaş, 8 yaş kategorisinde Ali Arda Ataş şampiyon oldu.

Arsuz ilçesinin Hatay’da satrancın göz bebeği olduğunu söyleyen Satranç Federasyonu Hatay İl Temsilcisi Sultan Daban, “Arsuz Belediye Başkanımız Nazım Culha’nın göreve başlamasıyla Arsuz’da da satrancın önü açıldı. Bizlere olan desteğinden dolayı kendisine çok teşekkür ederim. Daha önce sporcularımız İskenderun’a veya Antakya’ya gitmek zorunda kalıyordu. Ama Başkanımızın desteğiyle, öğrencilerimiz artık satranç sporunu Arsuz’da da öğreniyorlar” dedi.

Gezi şehitleri unutulmadı

Futbol turnuvasının Köylü Tesisleri’nde oynanan final maçında ise Karaağaç Kays Ticaret ile Gökmeydan Üç Fidan takımı karşı karşıya geldi. Üzerinde Hatay’ın Gezi Şehitleri Ahmet Atakan, Ali İsmail Korkmaz ve Abdullah Cömert’in resimlerinin yer aldığı ve ‘Unutmadık , unutturmayacağız” yazılı pankartla sahaya çıkan iki takımın kıyasıya mücadelesinde ise şampiyonluk ipini göğüsleyen takım Kays Ticaret oldu. Yaklaşık 13 gün süren futbol turnuvası sonunda şampiyon Kays Ticaret’in ardından ikinciliği Gökmeydan Üç Fidanlar, üçüncülüğü Naci’nin karması, dördüncülüğü ise Madenli Dostlar takımı elde etti.

“Sporda centilmenlik önemli”

Bu yıl ilk kez düzenlenen Bahar Şenliği’nde halkın katılımını da sağlayan sportif etkinliklerin düzenlenmesinin büyük önem taşıdığını söyleyen Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha, “Bu yıl ilk kez düzenlediğimiz turnuvaları, önümüzdeki yıllarda daha tecrübeli ve geniş katılımla gerçekleştireceğiz. Spor yarışmaktan çok, dayanışma, dostluk, arkadaşlık, birlik ve beraberlik duygularını da pekiştiriyor ve bir araya gelmemize de zemin hazırlıyor. Düzenlediğimiz turnuvaların centilmence ve dostane bir hava içerisinde tamamlanmasından mutluyum. Futbol turnuvamızda açılış ve final maçını izleme fırsatım oldu. Ama kıran kırana, heyecanlı ve güzel bir final maçı oldu diyebilirim. Bu tip turnuvalarda da skor değil, dostluk ve centilmenliğin ön planda olduğunu düşünüyorum. Turnuvaya bu bilinçle başlayıp ve yine bu bilinçle bitiren tüm sporcularımıza ve takımlarımıza teşekkür ederim. Benim nazarımda dostluk ve kardeşlik havası içerisinde turnuvayı tamamlayan bütün sporcular ve takımlar birincidir” dedi.

Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha, şampiyon sporcu ve takımlara kupa ve madalyalarını verdikten sonra turnuvalarda destek veren kurumlara de teşekkür plaketi takdim etti.

futbol turnuvası (1) futbol turnuvası (2) futbol turnuvası (3) futbol turnuvası (4) futbol turnuvası (5) futbol turnuvası (6)

Önceki İçerikArsuz, İlkay Akaya ile coşacak
Sonraki İçerikKUTLU DOĞUM HAFTASI KUTLAMA MESAJI