İstanbul’da Arsuz ziyareti

Bu yıl Feshane’de 5’incisi düzenlenen İstanbul’da Hatay Günleri etkinliği kapsamında Arsuz Belediyesi standını Türkiye’nin çelik devi Tosyalı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Fuat Tosyalı ile yönetim kurulu üyesi Ayhan Tosyalı ziyaret etti. Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha ve başkan yardımcısı Ali Yavuz tarafından karşılanan İşadamı Fuat Tosyalı, turizm ilçesi olan Arsuz’un doğru yapılanmasıyla geleceğin parlayan yıldızı olduğunu belirterek, ihtiyaç duyulan her konuda Başkan Culha’ya desteğe hazır olduğunu dile getirdi.

Tosyalı, döviz kurundan etkilenmedi

Ülke genelinde yaşanan ekonomik kriz ile çelik sektörünün de ele alındığı ziyarette, yüksek teknolojili çelik ürünlerinde Türkiye’nin dışa bağımlılığını ortadan kaldırmayı hedeflediklerini söyleyen Tosyalı, 2015 yılı büyüme beklentileri ve yatırımlarına ilişkin de bilgi verdi.

Türkiye’deki çelik üreticilerinin, Türkiye’nin ihtiyacının iki üç katı üretim yapma kapasitesine sahip olduklarını ve ihracatı arttırmaları gerektiğini anlatan Fuat Tosyalı, “Tosyalı Holding olarak, yatırım yaparken döviz kuruna göre hareket etmiyoruz, günübirlik değişimlere göre karar vermiyoruz. Bizler çeşitli ülkelerde yatırım yaptığımız ve bu ülkelerin kullandığı para birimlerini kullandığımız için döviz kurundaki dalgalanmalar bizi çok etkilemiyor” şeklinde konuştu.

Bölgenin turizm zenginliğini tanıtmak amacıyla fuara katıldıklarını ifade eden Başkan Nazım Culha’da ziyaretlerinden dolayı Fuat Tosyalı ve Ayhan Tosyalı’ya teşekkür ederek, yapılan veyapılması planlanan çalışmalar hakkında bilgiler verdi.

Arsuz standı beğenildi

Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha, daha sonra Dörtyol Belediye Başkanı Yaşar Toksoy’u ağırladı. Arsuz Belediyesi’nin büyük bir özveriyle hazırladığı standın oldukça dikkat çekici olduğunu söyleyen Yaşar Toksoy, deniz görüntüsü veren üç boyutlu zemin kaplamasını da oldukça beğendiğini dile getirdi.

Screenshot_1 Screenshot_2 Screenshot_3 Screenshot_4