Taksim Meydanındaki Kortej Yürüyüşüne Yoğun İlgi

İstanbul’da Hatay Günleri etkinlikleri Feshane’de düzenlenen açılış töreninin ardından Taksim Meydanından başlayan kortej yürüyüşü ile devam ediyor. Hatay tanıtım günleri kapsamında Taksim Meydanında bir araya gelen protokol üyeleri önce Atatürk Anıta çelenk bıraktılar. Burada gerçekleştirilen saygı duruşunun ardından aralarında Hatay Valisi Ercan Topaca, İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil, MKÜ Rektörü Prof.Dr Hasan Kaya ve Ünlü sanatçı Gökhan Güney’in de bulunduğu Hatay korteji Bando eşliğinde Galatasaray meydanına kadar yürüdü. Kalabalık bir grup eşliğinde yürüyen ekibe istiklal caddesinde yabancı turistler ve vatandaşlar büyük ilgi gösterdi. Cadde üzerinde bulunan vatandaşlar İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil’e sarılarak fotoğraf çektirdiler.

İstanbul’da yaşayan İskenderun’lular yeni kurulan İskenderun Üniversitesi için yoğun çaba gösteren Belediye Başkanı Seyfi Dingil’i tebrik ederek teşekkür ettiler. Galatasaray Lisesi önünde kurulan stantta vatandaşlara künefe ikramı yapıldı. Burada bir konuşma yapan Hatay Valisi Topaca, İstanbul’da Hatay günlerinin hafta sonuna kadar devam edeceğini dile getirerek, “İstanbul’daki tüm hemşerilerimizi, İstanbulluları, ülkemiz vatandaşlarını, diğer misafirlerimizi Feshane’ye bekliyoruz” dedi. Vatandaşlara kendi elleriyle künefe ikramında bulunan İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil, Türkiye’de hoşgörünün başkenti İskenderun’dan hepinize selam getirdim diyerek kısa bir konuşma yaptı. Belediye Başkanı Seyfi Dingil duygularını şu şekilde ifade etti;”Hatay tanıtım günlerinde güzel şehrimizi İSTİKLAL 1 İSTİKLAL 2 İSTİKLAL 3 İSTİKLAL 4 İSTİKLAL 5tanıtma fırsatı buluyoruz.

İskenderun yeşiliyle mavisiyle Akdeniz’in incisi. Şehrimizi yapılacak yeni yatırım ve projeler ile yakın bir zamanda Türkiye’nin dinamosu İskenderun olacak. Bunun etkisini önümüzdeki yıllarda göreceğiz”dedi. Alanda bulunan ulusal Tv kanallarının canlı yayınlarına da katılan İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil, İskenderun’da yapılacak projeler hakkında bilgiler verdi.