“Bir Selam Bir Tebessüm” Projesine destek veren STK’lar TÜMSİAD’ı ziyaret etti

TÜMSİAD Hatay Şubesi tarafından başlatılan ve büyük ses getiren “Bir Selam Bir Tebessüm” projesine katkı sunan Sivil Toplum Kuruluş temsilcileri ve kanaat önderleri TÜMSİAD Başkanı Av.Hasan Ertürk’ü dernek binasında ziyaret ederek teşekkürlerini sundular. Ziyarette Mar-Der Başkanı Salih Bayar, Ortodoks Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Can Teymur, Emekliler Derneği İskenderun Şube Başkanı Mustafa Uyan, İskenderun Alevi Kültürünü Araştırma Derneği (AKAD) Başkanı Nihat Yenmiş, İskenderun Sanayi Sitesi Yapı Kooperatifi Başkanı İbrahim Açıkgöz, İHH ve diğer STK temsilcileri de ziyarette hazır bulundular.

Ziyaretten ötürü memnuniyetini dile getiren TÜMSİAD Hatay Şube Başkanı Av.Hasan Ertürk, “TÜMSİAD olarak başlatmış olduğumuz bu projenin gerçekleşmesinde emeği geçen tüm sivil toplum kuruluş temsilcilerimize, kanaat önderlerimize asıl biz teşekkür borçluyuz. Sizlerin de sayesinde bu proje çok kısa sürede çok geniş kitlelere ulaştı ve Selamın önemini halkımız da çok iyi anladı. Bu projeyi Hatay geneline yaymayı hedefliyoruz. Katkılarınız ve ziyaretimize geldiğiniz için yeniden sizlere teşekkür ediyorum” dedi.

Ziyarette söz alan, İskenderun Mar-Der Başkanı Salih Bayar, “İskenderun mozaik bir şehir. Burada hep birlikte barış ve kardeşlik içerisinde yaşıyoruz. Bu proje de İskenderun’a yakışır bir şekilde gerçekleşti. İnsanlar arasındaki birlik beraberlik ve samimiyet duygularını arttırdı. Tümsiad’a bu projeye öncülük ettiğinden dolayı çok teşekkür ederiz” dedi.

Ortodoks Cemaati Vakıf Başkanı Can Teymur ise, “Her zaman hayalimde olan ve gerçekleştirmeyi arzu ettiğim bir proje olan selamlaşma projesini hayata geçiren TÜMSİAD’A teşekkür etmek istiyorum. Zaten hepimizin kültüründe olan Selamlaşma duygusu sayesinde insanlar arasındaki birlik beraberlik, hoş görü duyguları gelişir. Bu duyguların çoğalması ve yaygınlaşması için başlatılan projede emeği geçenlere teşekkür ederken, bizlerin de bu projede yer almasından dolayı duyduğum memnuniyeti ifade etmek isterim” dedi.

İskenderun Alevi Kültürünü Araştırma Derneği (AKAD) Başkanı Niyat Yenmiş de, “İskenderun’da yıllardır alevisi ile sünnisi ile bir arada yaşıyoruz. Bu proje sayesinde birlik beraberliğimizin daha da güçleneceği kanısındayım. Bu tür projelere her zaman memnuniyetle destek oluruz. Tümsiad çok güzel bir sinerji oluşturdu, teşekkür ederiz” şeklinde konuştu. Ziyarette hazır bulunan sivil toplum kuruluş temsilcileri de “Bir Selam Bir Tebessüm” projesinde oldukları için son derece memnun olduklarını ve bu projeye katkıda bulunmanın onurunu yaşadıklarını ifade ettiler.

_DSC8349 _DSC8350 _DSC8355 _DSC8362 _DSC8365

Önceki İçerikİstanbul’da Hatay Günleri Devam Ediyor
Sonraki İçerikBaşkan Culha, Türk Polis Teşkilatı’nın kuruluşunun 170’inci yıldönümünü kutladı