Türk Polis Teşkilatı’nın 170. Kuruluş Yıl Dönümü Kutlanıyor

Hatay Valisi Ercan Topaca, Türk Polis Teşkilatı’nın 170. Kuruluş Yıl Dönümü dolayısı ile İl Emniyet Müdürü Ali Doğan Uludağ ve beraberindeki heyeti kabul etti.

06 Nisan 2015 Pazartesi günü saat 16.00’da gerçekleşen ziyarete İl Emniyet Müdürü Ali Doğan Uludağ’ın yanı sıra Polis Meslek Yüksekokulu Müdürü Aydın Yıldız ve İl Emniyet Müdür Yardımcısı Köroğlu Kıraç da katıldı.

Hatay Valisi Ercan Topaca, ziyaretten memnuniyet duyduğunu ifade ederek, Emniyet Müdürü Uludağ’ın şahsında ilimizde görev yapan tüm güvenlik personelinin haftasını kutladı.

Güvenlik Hizmetleri Bütün Hizmetlerin Başında Gelir

Ülkemizin asayişini ve huzurunu sağlamanın en önemli ihtiyaç olduğuna ve bu ihtiyacı karşılayan kurumun da Türk Polis Teşkilatı olduğuna vurgu yapan Sayın Topaca, “Bu boyutuyla güvenlik hizmetleri devletlerde bütün hizmetlerin başında geliyor. Güvenlik hizmeti yoksa hiçbir hizmet olmaz. Bu anlamda Polis Teşkilatı hem devletimizin hem vatandaşımızın nazarında her zaman özel bir yere sahiptir. Polis Teşkilatı’nın, vatandaş nazarındaki değerinin arttırılması ve vatandaşın polisimize bakış açısının olumlu olması çok önemlidir. Yolda, sokakta başı sıkışan bir vatandaşımız, polisimizi gördüğü zaman ona sığınıyorsa, güveniyorsa bizim aradığımız budur.” dedi.

Son yıllarda ülkemizde polisin halk nezdindeki güven katsayısının hızla yükseldiğini belirten Sayın Topaca, “Bu duruma Polis Teşkilatımızın imkan olarak sürekli gelişmesinin, yetişen, mesleğe kabul edilen polislerin eğitim kalitesinin yükselmesinin, polislerimizin yasalara bağlı olmasının getirdiği bir sonuç olarak bakıyoruz. Bu anlamda hiçbir polisimizin bu güven katsayını düşürme yönünde herhangi bir hareket ve faaliyet içerisinde olması mümkün değildir. Netice itibariyle bu güven katsayısı şahıs olarak değil kurum olarak düşüyor. Onun için hepimiz o itinayı o hassasiyeti göstermek durumundayız.” dedi.

Topaca, “İlimizde ve ülkemizde görev yapan bütün polislerimize başarılar diliyorum. Herkesin sağlık, huzur içerisinde görev yapmasını temenni ediyorum. Bu vesile ile ebediyete intikal etmiş şehitlerimizi bir kez daha rahmet, minnet ve şükranla anıyorum.” dedi.

İl Emniyet Müdürü Ali Doğan Uludağ ise, Hatay’da yaklaşık 5 bin polisin görev yaptığını ve hep birlikte Hatay’a en iyi şekilde güvenlik hizmeti vermenin arzusu ve gayreti içerisinde olduklarını belirterek, ”Bugüne kadar arkadaşlarımız ile yapmış olduğumuz hizmetler neticesinde vatandaşlarımızdan olumlu geri dönüşler oluyor. Bu anlamda arkadaşlarımızın görevlerini en iyi şekilde yerine getirmeye çalıştıklarını ve başarılı olduklarını görüyoruz. Bu da teşkilat olarak bizi memnun ediyor.” dedi.

Güvenliğin çok önemli bir unsur olduğunu ve bir ülkede güvenlik yoksa orada herhangi bir hizmetin de olmayacağını ifade eden Uludağ, “İnsanlarımızın güvenlik ihtiyacına en iyi şekilde cevap verebilmek için üstün gayret gösteriyoruz. Devletimiz bu anlamda ilimizin ihtiyacını görerek en güzel şekilde bizleri desteklemektedir.” dedi.

Polis Meslek Yüksekokulu Müdürü Aydın Yıldız ise kabulünden dolayı Vali Topaca’ya teşekkür ederek, Polis Meslek Yüksek Okulu hakkında bilgi verdi.

1 2 3 4