Riyat Kırmızıoğlu Kimdir

Esnaf bir baba ile ev hanımı bir annenin çocuğu olarak 1968 yılında İskenderun’da doğdu. İlk, orta ve lise eğitimini İskenderun’da tamamladı. 1985 yılında Hacettepe Üniversitesi Eczacılık Fakultesinde başlayan yüksek öğrenimini Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesinden 1993 yılında mezun olarak tamamladı.

Aynı tarihte Hatay’a dönerek Tıp Doktoru olarak görevine başladı. Evli biri kız, 2 çocuk babasıdır. 2004-2006 Yılları arası Hatay Tabip Odası Yönetim Kurulu Üyeliği 2006-2008 Yılları arasında Hatay Tabip Odası 2. Başkanlığı 2010-2012 Dönemi Hatay Tabip Odası Yönetim Kurulu Üyeliği 2012-2014 Dönemi Hatay Tabip Odası Onur Kurulu Üyeliği 2014-2016 Dönemi Hatay Tabip Odası Genel Kurul Delegeliği Görevlerinin yanı sıra diğer yıllarda da Türk Tabipleri Birliğinin değişik kurullarında görevler almıştır.

Halen Türk Tabipleri Birliği Genel Pratisyenlik Enstitüsü Yönetim Kurulu üyeliği devam etmektedir.Yerel bir çok sivil toplum kuruluşunun üyesi olarak toplumsal muhalefeti oluşturmak adına çalışmalarıma ara vermeksizin devam etmekteyim. 2011 yılında 24. Dönem Milletvekilliği genel seçimlerinde Cumhuriyet Halk Partisinden aday adayı oldum. Partimle beraber Halkın İktidarını kurmak için çalıştım. İskenderun’da 1995 yılından bu yana demokratik kitle örgütleri ile beraber anti-demokratik uygulamalara karşı sivil toplum hareketlerinde önde yeralmış, düzenleme veya yürütme kurullarında toplumsal muhalefeti oluşturma yönünde çalışmalar yaptım.

Halkın gerçek gündemiyle, halkın içinden kopmadan , İskenderun’un hemen her bölgesinde çalışarak halkın hizmetinde olmuştur. Sağlık politikaları, örgütlenme ve çevre konularındaki bilgi birikimlerini gündelik hayata döken biri olarak halkın iktidarı ile beraber sağlığın eşit ulaşılabilir ve ücretsiz olması için meslek örgütümden edindiğim tüm deneyimlerimi halkımızın yararı için kullanacağım.