MAKİNE MÜHENDİSLERİ ODASINDAN İŞ SAĞLIĞI VE İŞ GÜVENLİĞİ KONGRESİ

Türkiye Makine Mühendisleri Odası Adana Şubesi tarafından 16-18 Nisan 2015 tarihleri arasında Çukurova Üniverstesi Mithat Özsan anfisinde VIII. Ulusal İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği kongresi yapılacağı açıklandı.

Türkiye Makine Mühendisleri Odası Adana Şubesi tarafından İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası (İTSO)’ya gönderilen yazılı açıklamada şu ifadelere yer verildi, “İşçi sağlığı ve İş güvenliğinde temel amaç, sağlıklı ve güvenli bir çalışma ortamı sağlanması çalışanların sağlığına zarra verebilecek hususların önceden belirlenerek gereken önlemlerin alınması, iş kazası geçmeden meslek hastalıklarına yakalanmadan, rahat ve güvenli bir ortamda çalışmaların sağlanması, çalışmaların ruhsat ve bedensel sağlıklarının korunması üretimin devamlılığınının sağlanmasıdır.”

Türkiye Makine Mühendisleri Odası Tmmobs Adana şubesi tarafından yapılan yazılı açıklamanın devamında ise, “İş yerinde sağlık ve güvenlikle ilgili şartları sağlamak, iş verenin öncelikli ödev ve sorumluluğudur. Çalışanlarda alınan her türlü tedbirlere ve talimatlara uymakla yükümlüdürler. İlgili düzenlemeleri hazırlamak ve uygulanmasının denetlemek ise elbette devletin görevidir.

Bu ise ancak tarafların uzlaşma içerisinde işçi sağlığı ve güvenliğinin önemine inanmaları ile mümkündür. TMMOB Makine Mühendisleri Odası olarak bir meslek örgütü olmanın sorumluluk ve bilinciyle 1.cisini 2001’de düzenlediğimiz ve 2015’de ulusal çapta 8.cisini gerçekleştireceğimiz bu büyük buluşmada amacımızı, emekten, halktan yana bir meslek örgütü olmanın bilinci ve sorumluluğuyla, bu ekonomik ve toplumsal sorunu her boyutuyla bir kez daha tartışıp ortaya çıkan çözümleri kamuoyunun ve yetkililerin bilgisine sunmaktır” denildi.

Önceki İçerikALPARSLAN TÜRKEŞ’in ölüm yıldönümü
Sonraki İçerikHÖYÜK MAHALLESİ’NE YAPAILACAK KÖPRÜNÜN TEMELİ ATILDI