“Arsuz’u yeniden inşa edeceğiz”

Hizmette ilk yılını geriden bırakan Arsuz Belediye Meclisi, Nisan ayı ilk oturumunu Belediye Başkanı Nazım Culha başkanlığında gerçekleştirdi. 2014 yılı Faaliyet Raporu’nun görüşüldüğü toplantıda, Başkan Culha, 2014 yılında yapılan hizmetler ve çalışmalar hakkında meclis üyelerine bilgi verdi.

“Arsuz’u yeniden inşa edeceğiz”

Arsuz’u şeffaf ve hesap verebilir bir anlayışla yönettiklerini ifade eden Başkan Nazım Culha, “Büyük bir şevk ve heyecanla başlamış olduğumuz beş yıllık hizmet döneminin birinci yılını tamamlamış bulunmaktayız. Hepinizin bildiği gibi ilçemiz 25 köy ve 8 beldenin birleşimiyle oluşmuş büyük bir coğrafyaya sahip yeni bir ilçedir. İlçemizde maalesef şimdilik kent olmanın temel göstergelerinden neredeyse hiçbiri yok.

Bu bir dezavantaj. Fakat bu durum şüphesiz ki bize bir turizm kentini en başından inşa etmemenin de olanaklarını sunuyor. Bunun için rant ve talan ekonomisine karşı çıkmak, doğal ve tarihi çevrenin tahrip olmasını engellemek, doğru yerlere doğru yatırımlar yapılmasını sağlamak gerekiyor. Bu da belediyenin görevi ve biz hiç kuşkusuz ki; bu görevin farkındayız ve bu görev bilinciyle de hareket ediyoruz. İlçemiz çok dağınık, zor ve bakir bir coğrafyadan oluşmaktadır. Bu nedenle görevimizin zorluğunun ve öneminin farkında olduğumuzun, yapılan hizmet ve çalışmaların yeterince görülmediğinin bilincindeyiz. Şeffaflık ve hesap verilebilirlik ilkelerini göz ardı etmeden yürüttüğümüz proje ve çalışmalarımızı siz değerli meclis üyelerimiz ve halkımızla paylaşıyoruz.

Belediye olarak, öz kaynaklarımızın etkili, verimli, doğru ve yasalara uygun biçimde kullanılmasına azami özen gösteriyoruz. İnanıyoruz ki; başlatmış olduğumuz, devam eden ve planlama aşamasında olan yeni projelerimiz bir çok alanda Arsuz’un geleceğinin şekillenmesinde önemli bir dönüşüm olacaktır.

Çocuklarımıza daha çok daha parlak bir gelecek ve insanlarımıza çok daha mutlu, çağdaş, yaşanabilir ve refah seviyesi yüksek bir kent yaratma gayreti içerisindeyiz. Refah ve esenliğin paylaşıldığı, çağdaş ve yaşanabilir bir kente ulaşmak ve bunu sürdürmenin ancak sürekli ve eksilmeyen, hatta aksine artan bir çalışma isteği, azmi ve gayreti ile mümkün olabileceğinin bilincindeyiz” diyerek, sahil düzenleme projesi, turizm master planı, semt pazarları, elektrik şebekesinin yeraltına alınması, yeni köprüler ve yollar gibi yapılan ve yapılması planlanan projeleri dile getirdi.

Encümen ve komisyon seçimi yapıldı

Başkan Culha’nın konuşmasının ardından gündem maddelerine geçildi. 2014 yılı faaliyet raporunun oybirliğiyle kabul edilmesinin ardından, bir yıl süreyle görev alacak olan encümen üyeliğine Hasan Eker ve Faiz Ekenel, İmar komisyonuna Nihal Çelikel, Şevket Köybaşı, Canan Karaciğer, Sami Üstün ve Sait Çengel, Plan ve bütçe komisyonuna ise Ali Kemal Güçlü, Yusuf Uyar, Nihat Belli, Semir Kirmit ve Özcan Aslan seçildi.
4 adet cenaze, 4 adet vidanjör olmak üzere toplam 8 adet aracın Hatay Büyükşehir Belediyesine devredilmesi ile ilgili madde oybirliğiyle kabul edilirken, 15 adet imar planına ait imar plan notlarının birleştirilerek tek plan olarak kullanılması ile Gözcüler Mahallesinin ikiye bölünmesi ilgili İmar ve Şehircilik Müdürlüğü teklifleri de komisyona havale edildi.

Dünyaca ünlü olan yazar Yaşar Kemal adını Karaağaç’ta yapılacak olan Kültür Kompleksine vererek yaşatma kararını alan Arsuz Belediye Meclisi, bir sonraki toplantıyı 7 Nisan saat:14.00’te gerçekleştirmek üzere Nisan ayı birinci oturumunu tamamladı.

IMG_8275 IMG_8329 IMG_8340

Önceki İçerikİskenderun Teknik Üniversitesi
Sonraki İçerikDem Ba Ba bestesine İskenderunlu yorumu