Başkan Dingil, mahalle muhtarlarıyla düzenlenen kahvaltıda bir araya geldi

İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil, mahalle muhtarlarıyla düzenlenen kahvaltılı toplantıda bir araya geldi. Toplantıya İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil, Belediye Başkan Yardımcıları, Belediye Meclis üyeleri, ilgili daire müdürleri ile çok sayıda mahalle muhtarı katıldı.

Büyükşehir yasası ile İskenderun Belediyesi’nin sorumluluk alanına dahil olan yeni mahalleler ile hizmet alanlarının genişlediğini söyleyen Başkan Seyfi Dingil;”bundan sonra her ay toplantı yapalım, bir araya gelelim. Sizler halkın temsilcileri olarak sorunları birebir yaşayanlarsınız. Sizlerin kanaatleri bizler için çok önemli. Bu toplantımız bir başlangıç olsun, ama sizlerle her ay daha geniş kapsamlı, soru cevaplı şekilde bir arada bulunalım. Bu şehir hepimizin”dedi. Şehrin gelişimi için çok önemli projelerde sona yaklaştıklarını ifade eden Başkan Seyfi Dingil, mahalle muhtarlarına yapılan çalışmalar ve son durumları hakkında bilgiler verdi. Bu şehirde akşam saat:6’da hayat bitmeyecek, cazibe merkezi olacak diyerek sözlerine devam eden İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil:”kentsel dönüşüm, maket safhasına geldi.

Bütün çalışmalar tamamlandı. Kısa bir zaman içerisinde Bakanlık çalışanları şehrimize gelecek ve vatandaşlarımızla hesaplaşacaklar. Meydan Mahallesi 1.etap, Numune ve çevresi 2.etap olarak belirlendi. Hiç bir vatandaşımızın mağdur olmasını istemiyoruz. Biz idare olarak tüm imkân ve şartlarımızı seferber edeceğiz. Kentsel dönüşüm, bu şehrin değişimi demek. Feyezan kanalı içinde sona yaklaştık.07.Nisan.2015’de ihalesi var. Akbağlar mevkiinde gölet yapılacak.

Bu çalışmalar ile artık İskenderun’da sinek olmayacak”dedi. Mahalle muhtarları ile her fırsatta bir araya gelerek İskenderun’un geleceğini planlamak istediğini ifade eden İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil kurulacak olan İskenderun Teknik Üniversitesinin önemine değinerek;”bunun olması için Ankara’yı mesken tuttuk. Çok çalıştık, çabaladık. Bizim üniversitemiz teknolojik bir üniversite olacak. Türkiye’nin en prestijli üniversitesi olacak”dedi. Başkan Seyfi Dingil ayrıca muhtarların daha iyi fiziki koşullarda hizmet vermeleri amacıyla yeni muhtar ofislerinin de hazırlandığını ve kısa zaman içerisinde tamamlanacağını ifade etti.

DSC_0100 DSC_0102 DSC_0105 DSC_0111