CHP’nin farkını hissettireceğiz

Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha, CHP Hatay İl Başkanı Ertuğrul Gün ve yönetim kurulunun ardından, sırasıyla CHP Hatay Milletvekili Aday Adayları Uğur Ağca, Hamide Vural Tekeli ve Mithat Ali Kabaali’yi konuk etti. Partiyi iktidara ve daha ileriye taşıyacak çalışmaların içinde olunması gerektiğine vurgu yapılan ziyaretlerde, Başkan Culha CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Hatay’a karşı özel bir hassasiyeti olduğunu belirterek, milletvekili adayı belirleme kriterinin yüzde 50’sini adayın kendisinin, diğer yüzde 50’sinin de halkın ve STK’ların görüşlerinin oluşturduğunun altını çizdi.

“Hedef; isimleri milletvekili yapmak değil, partimizi iktidara taşımaktır” diyerek önemli bir mesaj da veren Başkan Nazım Culha, genel seçimin Türkiye için bir kader seçimi olduğuna değindi.

“CHP’nin farkını hissettireceğiz”

CHP’lilerin dün olduğu gibi bugün de birlik ve beraberlik içerisinde çalışmaya devam ettiğini ifade eden CHP Hatay İl Başkanı Ertuğrul Gün ise, “İlçe örgütlerimize düzenlemiş olduğumuz ziyaretler kapsamında Arsuz Belediye Başkanımız Sayın Nazım Culha’yı da ziyaret etmek istedik. Genel seçimlerde partimizin ilke ve hedefleri doğrultusunda yılmadan, yorulmadan daha fazla çalışarak özelde Hatay ve ilçelerinde, genelde ise Türkiye genelinde CHP’nin ağırlığını ve farkını hissettireceğimize inanıyorum” dedi.

Milletvekili aday adayları ortak hedefte birleşti

CHP Hatay Milletvekili Aday Adayı Uğur Ağca, CHP Genel Merkezi’nin genel seçimde domino taşlarını doğru yere oturtacağına ve tüm küskünlükleri ortadan kaldıracağına inandığını belirterek, özellikle CHP’ye hiç oy vermemiş kesimlere yönelik çalışmalarını yoğunlaştırdığını ve partiyi iktidara taşımak için çalıştığını ifade etti.

Kadınların, kırsalda ve metropol şehirlerde eğitimli veya eğitimsiz bir şekilde çalışabileceğini ve kendi ayakları üzerinde durabileceğini ispatlamış bir kadın aday olarak, sessiz çığlıkların sesi olmak için CHP’den Hatay Milletvekili Aday Adayı olduğunu ifade eden Hamide Vural Tekeli ise, “Türkiye’nin Atatürk ilkelerine, CHP’ye ve Cumhuriyete ihtiyacı var. Özellikle kadınlar, bugün ayakta durabiliyorsa bunu Atatürk ilkelerine ve devrimlerine bağlıdır. Ülkenin bütünlüğü için ille de CHP, ille de Atatürk diyorum” dedi.

‘Özgürlüklerin hâkimi’ olarak adlandırıldığını belirten ve bir süre CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun da danışmanlık görevini üstlendiğini ifade eden CHP Hatay Milletvekili Aday Adayı eski hakim Mithat Ali Kabaali de, Türkiye’ye hukukun gerçekten işlediği bir sistem getirmek istediğini belirterek, “Sıradan bir milletvekili olmak istemiyorum. Amacım, bu ülkedeki bütün unsurları bir araya getirmek ve zenginlikleri harmanlayarak daha yaşanabilir ve mutlu bir Türkiye yaratmaktır. Türkiye Cumhuriyeti’nde safımız belli.. Nefesimiz yettiğince de bunun mücadelesini vereceğiz. Aday gösterilsem de, gösterilmesem de bu yola çıktım ve durmadan çalışmaya da devam edeceğim. AKP güneş görmüş kar gibi eriyor” derken, hedeflerinden ve projelerinden bahsetti.

hamide vural tekeli mithat ali kabaali