AKAD YÖNETİMİ Dr. ENDER ÇOLAKOĞLU’NU ZİYARET ETTİ

Alevi Kültürünü Araştırma Derneği (AKAD) Başkanı Nihad Yenmiş ve yönetim kurulu üyeleri Dr. Ender Çolakoğlu’na nezaket ziyaretinde bulundular.

Alevi Kültürünü Araştırma Derneği (AKAD) başkan ve yöneticileri CHP Hatay Milletvekili aday adayı Dr. Ender Çolakoğlu ile sohbet ettiler.

Gerçekleşen ziyarette karşılıklı fikir alışverişinde bulunuldu.Sohbet ortamında gerçekleşen ziyarette Alevi Kültürünü Araştırma Derneği başkan ve yönetim kurulu üyeleri Dr. Ender Çolakoğlu’na başarılar diledi.Bölgenin sorunları ve gündeme dair konularında konuşulduğu ziyarette Alevi Kültürünü Araştırma Derneği Başkanı Nihad Yenmiş; “ Başarılı doktorluğu yanı sıra toplumsal olaylardaki duyarlılığı ile öne çıkan Dr. Ender Çolakoğlu’nu ziyaret ettik. Dr. Ender Çolakoğlu ile yapacağımız fikir alışverişinin yararlı olacağını düşünmekteyim.” şeklinde konuştu.

Çolakoğlu: ”Sivil toplum kuruluşları, toplumun siyasi vizyonunu, bireylerin siyaset yapma becerilerini geliştiren, kamuyu ilgilendiren sorunların daha rahat bir şekilde anlaşılmasını sağlayan ve vatandaşların birlikte hareket etmelerinde öncü rolü oynayan toplumsal araçlar olarak algılandıkları ve işlev gördükleri sürece siyasi demokratikleşme sürecine katkı yapabilirler.

”STK’ların oluşumunun temel nedenlerinde biri de toplumsal sorunlara duyarlılıktır . Bugün çağdaş demokrasilerde STK’lar toplumun vazgeçilmez öğeleri arasında yer almaktadırlar. Bir toplumun ekonomik, sosyal ve demokratik gelişmesi, o toplumu oluşturan bireylerini kendi sorunlarını çözmeye yönelik faaliyetlere gönüllü olarak katılma düzeyleri ile yakından ilgilidir.

STK’lar da siyasal partiler gibi demokratik hayatın vazgeçilmez unsurlarıdır .Bu kuruluşlar olmayınca toplumun sorunlarını siyasal sisteme iletmesi ve onu harekete geçirmesi mümkün değildir.”Dedi.

Dr. Ender Çolakoğlu ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade ederek Alevi Kültürünü Araştırma Derneği Başkanı Nihad Yenmiş ve yönetim kurulu üyelerine teşekkür etti.

1- 2- 4-