Arsuz’da sokak hayvanları kontrol altına alınıyor

Arsuz Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürü Veteriner Hekim Şerif Akçalı, hayvan severleri sevindirecek bir çalışmaya imza attı. Arsuz Hayvanları Koruma Derneği, Yerel Hayvan Koruma görevlileri ve hayvan sever gönüllü kuruluşlar ile işbirliği yaparak, sokakta yaşayan başıboş hayvanları toplatıp aşılatarak Hatay Büyükşehir Belediyesi Bakımevi’ne gönderen Akçalı, ilçede kurulacak olan hayvan barınağı ile de ciddi boyutlara ulaşan sokak hayvanları sorununa köklü çözümler üreteceklerini ifade etti.

Sokak hayvanlarını kısırlaştırarak üremelerini kontrol altına almak, halka temiz ve sağlıklı bir yaşam alanı oluşturmak amacıyla çalışmalarının tüm hızıyla sürdüğünü ifade eden Şerif Akçalı, “Belediyemiz, 5199 Hayvanları Koruma Kanunu Yönetmeliği’nin 7. maddesinin birinci bendi kapsamında sahipsiz veya güçten düşmüş hayvanları toplatarak geçici olarak Hatay Büyükşehir Belediyesi Bakımevine götürülmesi ve burada sahipsiz hayvan kayıt defterine kaydedilmesi, kısırlaştırılması, aşılanması, gerekli bakımlarının yapılması, işaretlenmesi ve sahiplendirilmesi gibi çalışmaları titizlikle gerçekleştirmektedir.

Bu nedenle, vatandaşlarımızdan bölgemizde gördükleri sahipsiz ve güçten düşmüş hayvanları Arsuz Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü veya İlçe Hayvanları Koruma Derneği’ne bildirmelerini rica eder, konuyla ilgili gerekli hassasiyetin gösterilerek çalışmaların gerçekleştirileceğini de belirtmek istiyorum” şeklinde konuştu.

SOKAK HAYVANLARI (7--) SOKAK HAYVANLARI (9--) SOKAK HAYVANLARI (10--)