Mustafa Kamil Turan Arsuz İlçesi Gözcüler Mahallesinde mahalle sakinleri ile bir araya geldi

CHP Hatay Milletvekili Aday Adayı İnşaat Mühendisi Mustafa Kamil Turan Arsuz İlçesi Gözcüler Mahallesindeki bir düğün salonunda Arsuz ilçesine bağlı çeşitli mahallelerden gelen mahalle sakinleri ile bir araya geldi.

Öncelikle toplantıya ev sahipliği yapanlara teşekkür ederek konuşmasına başlayan Mustafa Kamil Turan kendisini tanıttı. İskenderun Savaş Mahallesinde doğduğunu ancak yaşamı boyunca Arsuz ilçesinin bütün mahalleleri ile iç içe olduğunu söyledi.

Arsuz ilçesi Arsuz, Gülcihan, Gözcüler, Akçalı, Madenli, Üçgüllük ve Gökmeydan mahallelerinden gelen vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği toplantıda hükümeti eleştiren Turan, “ 13 yıllık AKP iktidarı son günlerini yaşıyor. Demokrasilerde her partinin amacı toplumuna hizmet etmek ve refahını arttırmaktır. Siyasetin her rengi, birbirinden farklı siyasi düşünceler, partilerde yer bulur ve bir yarışa girerler. Kendini halka daha iyi anlatan parti de iktidar olur. AKP iktidara geldikten sonra bizler de eksiklerimizi gözden geçirdik, kendimiz halka daha iyi anlatabilmenin yollarını aradık. Bu demokrasinin gereğidir dedik, böyle düşündük. Ancak AKP iktidarı son dönem de farklı bir yapı içerisine girdi. Ne olursa olsun iktidarda kalayım.

Bu anlayış sonucunda uyguladıkları dış politikası çöktü. Komşularımızla ilişkilerimiz bozuldu. Komşularımızla ekonomik ilişkilerimiz zayıfladı ve en büyük zararı da Hatay halkı, yani bizler gördük. Sadece komşularımızla değil AB ülkeleri ile de ilişkimiz kalmadı. Komşumuzdaki iç soruna müdahil olduk teröristleri destekledik. Dün söylediğimizle bugün söylediğimiz birbirini tutmadı. Dış politikada güvenilirlik itibar yaratır, ilişkiler canlanır ve bu yapı ekonomiyi de güçlendirir. Ama iktidar tüm itibarını Süleyman şah’ı terk ederken İŞİD’e boyun eğerek yitirdi” şeklinde konuştu.

Konuşması zaman zaman alkışlarla kesilen Turan “İktidar her sıkıştığında ekonomi dedi istikrar dedi. %33 oyla iktidara geldiler 13 yılda rant şirketi oldular. Suçüstü yakalandılar. Paraları faiziyle birlikte geri aldılar. Bu talan düzenidir. Onların düzeni bu bizim düzenimiz ise hakça bölüşüm düzenidir.
Cumhuriyet Halk Partisinde haram para yoktur, hiçbir dönemde yolsuzluk yoktur” dedi.

“13 yıl boyunca özgürlük dediler, hak dediler, ileri demokrasi dediler. Biz de kendi eksiklerimize baktık. Ancak görüldü ki hiçbir şeye tahammülleri yok. Gezi olayları neden çıktı. Mesele 2-3 ağaç mıydı? Yoksa ne yapacağımıza, ne içeceğimize, kaç çocuk yapacağımıza karışılması mıydı? Halkın tepkisinden korktular” diyerek sözlerine devam eden Turan iktidarın çıkarttığı iç güvenlik yasası ile demokrasi ve insan haklarının askıya alınmaya çalışıldığını söyledi.

11 Mart Berkin Elvan’ın 1.ölüm yıldönümü olduğunu söyleyen aday adayı Mustafa Kamil Turan “ Daha bu yasa yokken gençlerimiz, çocuklarımız öldürüldü. İktidarı bir telaş almış. Korkuyorlar. Halkından korkan iktidar olmaz. Cumhuriyet Halk Partisinden korkuyorlar. Korksunlar iktidara geliyoruz. Hırsızlar yakalanıncaya, katiller hesap verinceye, çocuklar özgürleşinceye, düzen değişinceye kadar kovalayacağız” dedi.
Hatay’ın ve özellikle İskenderun’un kardeşlik konusunda dünyaya örnek bir şehir olduğunu vurgulayan Turan “ Özgürlük, adalet, eşitlik ve kardeşlik bize hava gibi, su gibi, toprak gibi gereklidir. Bunun için ülkemizin Cumhuriyet Halk Partisinin iktidarına ihtiyacı var. 2015 seçimlerinde CHP iktidara gelecek ve tüm Türkiye huzur bulacak, nefes alacak” şeklinde konuştu.

Cumhuriyet Halk Partisi’nin de iktidara gelebilmek için kadrolarında yenileşmeye ihtiyacı olduğunu söyleyen Mustafa Kamil Turan “ tüm çağdaş birikimlerin, liberallerin, sosyalistlerin, solcuların, yurtseverlerin, demokratların, cumhuriyetçilerin ve Atatürkçülerin yeri Cumhuriyet Halk Partisidir” dedi.

Sıradan bir Hatay Milletvekili olmak için değil Türkiye’nin Milletvekili olmak için, bir makama oturmak için değil Cumhuriyet Halk Partisini iktidara taşımak için aday olduğunu söyleyen Turan “ Bizim için hiçbir koltuk 6 Mayıs’ta Deniz Gezmişin idam sehpasında devirdiği sandalyeden daha değerli değildir. Bizim için önemli olan Cumhuriyet Halk Partisinin iktidara gelmesidir” diyerek sözlerini tamamladı.

Screenshot_1 Screenshot_2