İskenderun Belediyesi Denizden Fener Alayı düzenliyor

Çanakkale Zaferinin 100.yılını düzenlenen çeşitli etkinliklerle kutlayan İskenderun Belediyesi destanın yazıldığı 18 Mart tarihinde Türkiye’de ilk defa yapılacak olan Denizden Fener Alayı düzenliyor.

İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil, Çanakkale Deniz Zaferinin 100.yılını adına yakışır bir şekilde kutlamak istediklerini ifade ederek fener alayını denizden yapacaklarını söyledi. 18.Mart 2015 Çarşamba günü saat:19.30’da İskenderun Barınağından hareket edecek gemiler ile çok sayıda yolcu ve balıkçı tekneleri görsel şölen eşliğinde İskenderun sahil alanında bulunan iskeleye gelecekler. Çanakkale şehitliğinden getirilen toprak ve Türk bayrağı temsili asker kıyafetli öğrenciler tarafından protokole teslim edilecek. İskele alanında ise Çanakkale marş ve türküleri okunarak vatandaşlarımızda bir kez daha Çanakkale ruhu pekiştirilmiş olacak.

İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil bu anlamlı gün öncesinde her İskenderunlu vatandaşımızın tarihe tanıklık etmeleri adına Anıt alanında ki İskelede bulunmalarını isteyerek Denizden Fener Alayını izlemeye davet etti. Belediye Başkanı Seyfi Dingil sözlerine şu şekilde devam etti; Çanakkale gururla yazılmış bir destandır. Türkiye’nin her ailesinden, her köyünden bir evladı Çanakkale’de şehit yatıyor. Dolayısıyla bütün milletimizin yüreğinin bir parçası Çanakkale’dedir. Böyle büyük bir zafer her millete nasip olmaz. O zaman tek yürek olan milletimiz, eli silah tutabilecek bütün evlatlarını bu vatan için feda etti.

Dolayısıyla bu töreni yapmak suretiyle geleceğimizin teminatı, gelecekte milletimizin yönetimini ele alacak olan gençlerimize Çanakkale ruhunu yaşatmalıyız”dedi. İskele alanında düzenlenecek program öncesinde İskenderun Belediyesi tarafından daha önce düzenlenen şiir ve kompozisyon yarışmasında, yelken yarışmalarında, kurumlararası futsal zafer kupasında dereceye girenlere çeşitli hediye ve kupaları verilecek. Karadan denizden Türk Bayrağımızı buluşturuyoruz sloganı ile aralarında Milli Atletlerinde bulunduğu koşucalar 5km koşu sonrasında taşıdıkları Türk Bayrağını İskele alanına getirecekler.

DENİZ ALAYI