Av. Akkülah, Ali İsmail Korkmaz Vakfında

CHP Hatay Milletvekili Aday Adayı Av. Nalan Akkülah, Hatay Büyükşehir ve İskenderun Belediye Belediye Meclis üyesi Av. Gazanfer Dik ve beraberindeki heyet, Ali İsmail Korkmaz adına ailesi tarafından kurulan ALİKEV’i ziyaret etti. Ali İsmail Korkmaz, Eskişehir’deki Gezi eylemleri sırasında yaşamını yitirmişti.

Av. Akkülah, Ali İsmail Korkmaz’ın küçük yaşta “Toplum İçin Gençlik” hareketi kapsamında köy okullarındaki çocuklar için kitap toplama kampanyaları başlattığını anımsatan Ali İsmail Korkmaz’ın ağabeyi Avukat Gürkan Korkmaz ile Ali İsmail Vakfı’ndaki çalışmalarla ilgili sohbet etti.

CHP Hatay Milletvekili Aday Adayı Av. Nalan Akkülah, Av. Gazanfir Dik ve beraberindekiler, ALİKEV çatısı altında kurulan Ali İsmail Korkmaz Kütüphanesini de ziyaret etti. Buradaki kitapları tek tek inceleme fırsatı da buldu.

Ağabey Avukat Gürkan Korkmaz, Ali İsmail Korkmaz anısına ve O’nun anısını yaşatmak için toplumsal birlik ve beraberliğin sağlanması, demokrasi ve toplumsal barış kültürünün gelişmesi, toplumsal şiddetin azaltılması düşüncesinden yola çıkarak sosyal, kültürel, eğitimsel, sportif, çevre ve engellilerle ilgili, sağlık, toplumsal adaletsizliği azaltıcı ve destek verici, toplumsal dayanışmayı pekiştirmeyi hedeflediklerini söyledi.

“Ali İsmail Korkmaz Halk Kütüphanesine kitap bağışı bekleniyor”

Ağabey Avukat Gürkan Korkmaz, ALİKEV çatısı altında kardeşi Ali İsmail Korkmaz Kütüphanesi oluşturduklarını, aydınlanma ve bilime değer veren, düşünce ve felsefe kitaplarının bulunduğunu belirterek kütüphaneye kitap bağışında bulunmak isteyenlere de kapı açtıklarını belirterek “Bu kütüphaneden herkes faydalanabilir. Kütüphane kapsamında nitelikli, kapsamlı, işlevsel ve mümkün olduğunca farklı kitap türlerini ALİKEV koleksiyonuna katmayı planlıyoruz” dedi. ALİKEV Antakya’da Ulucami Mah. Bedesten Sok No:8 Köprübaşı’nda hizmet veriyor.

Screenshot_1 Screenshot_2

Önceki İçerikHAGİAD’ın sergi gelirleri ZİREM’e
Sonraki İçerikHATAY ÜLKÜ OCAKLARINDAN BAYANLAR BİRİMİ BAYRAK DEVİR TESLİMİ YAPILDI