Mustafa Kamil Turan Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği İskenderun Şubesini ziyaret etti

CHP Hatay Milletvekili aday adayı Mustafa Kamil Turan nezaket ziyaretleri kapsamında Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği İskenderun Şubesini ziyaret etti. Turan burada dernek başkanı Emine Kurbal ve dernek yöneticileri tarafından çok sıcak bir şekilde karşılandı.

Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Başkanı Emine Kurbal Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneğinin Atatürk ilke ve devrimlerini korumak, geliştirmek, çağdaş eğitim yoluyla çağdaş insan ve çağdaş topluma ulaşmak amacını güttüğünü, ülkenin “çağdaş uygarlık düzeyinin üzerine çıkması” ülküsü için bilgi, beceri ve deneyim birikimiyle, gönüllü çalışan bir sivil toplum örgütü olduğunu söyledi.

Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneğinin ülke sorunlarının çözümüne yönelik somut projeler oluşturarak toplumun kalkınmasına katkıda bulunmaya çalıştığını söyleyen dernek başkanı Emine Kurbal eğitimde fırsat eşitliği sağlanmasına katkıda bulunmak amacıyla bireysel ve kurumsal bağışçıların katkısıyla yüz binlerce öğrenciye burs verdiklerini ayrıca belirtti.

Derneğin partiler üstü konumunu korumaya özen gösterdiklerini söyleyen dernek başkanı Emine Kurbal CHP Hatay Milletvekili aday adayı Mustafa Kamil Turan’ı uzun zamandır tanıdıklarını ve her zaman yanlarında gördüklerini söyleyerek adaylık sürecinde başarılar diledi.

Konuşmasına Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği’nin kendisi için çok ayrı bir yerde olduğunu söyleyerek başlayan Turan “bir toplumun gelişmesi ve kalkınması için en önemli unsurun eğitim olduğuna inanıyorum. Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği kurulduğundan bu yana bildiğim ve iç içe olduğum bir dernek, İskenderun şubesini, sizleri de uzun yıllardır tanıyorum” dedi.

Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği’nin Türkiye genelinde iktidarın tüm baskılarına rağmen hala dimdik ayakta olduğunu söyleyen Turan “Eleştirilere tahammül edemeyen bir iktidar var. Ülkemizde eğitimin niteliği son 13 yılda oldukça geriledi. Gençlerimiz ve çocuklarımız bilimin ışığında yetiştikleri taktirde ancak dünya ile rekabet edebilecek birikime sahip olabilirler.

Aydın bir toplumun karşısında hiçbir gücün duramayacağı aşikardır. Gençlerimizin sizlerin destekleriyle ülkesine ve toplumuna faydalı gençler olarak yetiştiklerini görüyorum. Milletvekili olduğum taktirde sizlerle birlikte çalışmaya söz veriyorum. Dün olduğu gibi yarın da sizlerin yanında olamaya devam edeceğim. Üniversitede okuyan gençlerimizin yurt sorunu vardır. CHP iktidarında üniversite gençliğinin barınma sorununu mutlaka çözeceğiz” diyerek sözlerini tamamladı.

Screenshot_1 Screenshot_2

Önceki İçerikKadın Kültür evlerine yoğun ilgi
Sonraki İçerikANTAKYA BELEDİYESİ’NDEN PERSONELİNE KADINLAR GÜNÜ JESTİ