Av. Akkülah “haksız tahrik indirimleri” kaldırılmalı

Hatay Barosu Kadın Hakları Komisyonu Başkanı Av.Meral Asfuroğlu, Hatay Barosu Çevre Koruma Komisyonu Başkanı CHP Hatay Milletvekili Aday Adayı Av. Nalan Akkülah ve Baroya bağlı kadın avukatlar, kadına yönelik şiddete karşı köprübaşında broşür ve çiçek dağıtarak kadınları bilinçlendirdi.

Hatay Barosu Kadın Hakları Komisyonu Başkanı Av. Meral Asfuroğlu ve Hatay Barosu Çevre Koruma Komisyonu Başkanı CHP Hatay Milletvekili Aday Adayı Av. Nalan Akkülah ve Baroya bağlı kadın avukatlar ‘Susma kabullenme yaşam hakkı için şiddete dur de! Sloganı ile haklarını bilmek ve kullanmak istiyorum’ şeklinde ellerindeki broşürle yoldan geçen kadınları bilinçlendirirken “Kadına şiddet en utanç verici insan hakları ihlalidir” mesajı verdiler.

Av. Akkülah “haksız tahrik indirimleri” kaldırılmalı

CHP Hatay Milletvekili Aday Adayı Av. Nalan Akkülah ise “Türkiye’nin kabul ettiği Kadınlara Karşı Her Türlü Ayrımcılığın Önlenmesi Sözleşmesi (CEDAW)’ne göre; Türkiye, toplumsal cinsiyet eşitsizliklerini gidermekle ve kadına yönelik şiddeti önlemekle mükelleftir. Kadınların yaşam haklarını garanti altına almak üzere ciddi ve kapsamlı bir eylem planı hazırlanmalı, gerekli tüm adımlar atılmalı ve fiili olarak yaşama geçirilmelidir…

Türkiye Büyük Millet Meclisi Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu faaliyet raporu ve Kadının Statüsü Genel Müdürlüğü’nün hazırladığı eylem planları hızla uygulanmaya geçirilmelidir. -Kadına yönelik şiddet davalarında uygulanan “haksız tahrik indirimleri” kaldırılmalı, 5237 sayılı TCK’nın 29. Maddesi uygulanmamalıdır. Namus cinayetleri, uluslararası hukuk açısından yargısız infaz olarak kabul edilmektedir. Bu cinayetleri engellemek için farklı düzeylerde stratejiler geliştirilmelidir” dedi.

Kadın Avukatlar ellerindeki broşürlerle kadınların bilinçlenmesine ve aydınlanmasına kapı aralamak amacıyla gerçekleştirdikleri bu 8 Mart etkinliklerinde kamuoyunun da takdirini topladılar.

Screenshot_1 Screenshot_2 Screenshot_3 Screenshot_4