ANTAKYA BELEDİYESİ’NDEN PERSONELİNE KADINLAR GÜNÜ JESTİ

Antakya Belediye Başkanı İsmail Kimyeci, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü münasebeti ile Antakya Belediyesi kadın personeli ile bir araya geldi.

Antakya Belediye Başkanı İsmail Kimyeci’nin eşi Nursel Kimyeci tarafından, Antakya Oteli’nde organize edilen etkinliğe, Antakya Belediyesi meclis üyeleri, belediye kadın personelleri, Ak Parti teşkilatı kadın üyeleri ve çok sayıda davetli katıldı.

Antakya Belediyesi Kadınların Her Zaman Yanında

Düzenlenen etkinlikte konuşan Antakya Belediye Başkanı İsmail Kimyeci’nin eşi Nursel Kimyeci, kadınların toplum içerisinde önemli roller üstlendiklerini ifade ettiği konuşmasında şunları kaydetti; “Toplumumuzun en önemli yapı taşı olan biz kadınlar, önce birer evlat olarak geldiğimiz dünyada, bir kardeş, bir abla, bir anne, bir eş, bir arkadaş olarak yaşam içerisinde pek çok rolü üstleniyoruz. Bu rolleri üstlenirken aynı zamanda yaşamımızı şekillendirmek, ayaklarımızın üzerinde durabilmek ve bizden sonraki nesillerimize yarar sağlayabilmek amacıyla toplumda çeşitli görevler üstlenerek yer ediniyoruz.

Pek çok ülkede ikinci sınıf insan muamelesi gören kadınların toplumdaki yeri, ülkemizde Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün sosyal, siyasal ve toplumsal olarak tanıdığı haklar çerçevesinde ve günümüzde AK Parti hükümetimizin girişimleri ile büyük değer kazanmıştır. Bu değer sayesinde kadınlarımız toplumun her kesiminde daha çok yer edinmeye başlamış, özellikle iş hayatındaki başarıları ile erkeklerin bir adım önüne geçmeyi başarmıştır.

8 Mart dünyada kadınlarımızın daha huzurlu bir hayat için verdikleri mücadelenin temsil edildiği, varlıklarının değerini bir kez daha idrak etmemize vesile olan gündür. Değerli eşim, Antakya Belediye Başkanı Sayın İsmail Kimyeci liderliğindeki Antakya Belediyesi ailesi olarak sizlerin üstün gayreti ve desteğiyle 1 yıl gibi kısa bir zamanda birçok hizmet gerçekleştirildi. Yapılan bu hizmetlerde Antakya Belediyesi’nin her zaman kadınlarımızın yanında olduğunu ve yaşamın her alanında onlara destek verdiğini, hizmet ettiğini bilmekte bizlere ayrı bir mutluluk vermektedir. Bugün burada sizlerle buluşmamıza destek olduğu için Antakya Belediye Başkanımız değerli eşim Sayın İsmail Kimyeci’ye şahsım ve sizlerin adına şükranlarımı sunuyorum. Bu vesile ile 8 Mart Dünya Kadınlar Günümüzü bir kez daha kutluyorum. Katılımlarınızdan dolayı teşekkürlerimi belirtirken, gerek iş gerekse özel yaşamınızda sağlıklı, mutlu ve başarılarla dolu günler diliyor, sizlere en derin sevgi ve saygılarımı sunuyorum. ”

Antakya Belediyesi Olarak Kadınlara Yönelik Hizmetlere Önem Veriyoruz

Geceye katılan kadınların günlerini kutlayarak konuşmasına başlayan Antakya Belediye Başkanı İsmail Kimyeci; “ Bugünün benim için ayrı bir önemi var, hanımlar bizlerin hayatının yapı taşlarıdır. Böyle anlamlı bir günde siz değerli hanımlarımızla bir arada bulunmaktan büyük mutluluk duyuyorum. Antakya Belediyemiz bünyesinde kurulan Gençlik ve Spor kulübü aracılığıyla, şehrimizdeki Esentepe, Cebrail, Küçükdalyan, Akevler, Ürgenpaşa ve Kanatlı mahallelerinde bulunan 7 ayrı spor salonunda, 740 hanım kardeşimize step, aerobik, plates ve fitness olmak üzere farklı branşlarda spor yapma imkânı sağlanmıştır. Çocuklarımızın, gençlerimizin, yetişkin kızlarımızın, hanım kardeşlerimizin de katılım gösterdiği, karate, tekvando, basketbol, Muay-thai gibi branşlarda 180 sporcumuza sportif faaliyette bulunma imkânı sağlanmıştır. Yine Çocuklarımızın, gençlerimizin, yetişkin kızlarımızın, hanım kardeşlerimizin de büyük bir ilgi gösterdiği Antakya Belediyesi 7 farklı branşta kültür-sanat kursları düzenlenmektedir.

Keman, Gitar, Bağlama, Halk Oyunları, Ney ve Mozaik gibi sanat kurslarında 215 kişiye uzman eğitimciler ile sanat kursları verilmektedir. Antakya Belediyesi’nce oluşturulan dershane ile uzman öğretmenler eşliğinde, maddi durumu elverişsiz olan, TEOG ve YGS kurslarına hazırlanan 1000 öğrencimize de ücretsiz kurs eğitimi verilmektedir.

Tüm hazırlıkları tamamlanan ve çok yakın bir zaman içinde başlayacak olan, Antakya Belediyesi Şefkat Eli Projesi ile, 65 yaş üstünde olan, kimsesiz ve bakıma muhtaç yaşlılarımıza özel oluşturulan uzman personellerle periyodik olarak ‘Evde Bakım Hizmeti’ sağlanacaktır. Antakya Belediyemizin hizmetleri elbette ki bunlarla kalmıyor, ilerleyen dönemlerde çeşitli platformlarda hizmetlerimizi siz değerli Antakyalılar ile paylaşmaya devam edeceğim. Özellikle 8 Mart dünya kadınlar günü münasebetiyle bu davetimize teşrif etmenizden dolayı şükranlarımı sunuyorum.” dedi.

Konuşmaların ardından Antakya Belediye Başkanı İsmail Kimyeci ve eşi Nursel Kimyeci, katılımcılarla ayrı ayrı ilgilenerek sohbet etti.

Personele Kadınlar Günü Jesti (1)_1024x683 Personele Kadınlar Günü Jesti (2)_1024x683 Personele Kadınlar Günü Jesti (3)_1024x683 Personele Kadınlar Günü Jesti (4)_1024x683 Personele Kadınlar Günü Jesti (5)_1024x683 Personele Kadınlar Günü Jesti (6)_1024x683 Personele Kadınlar Günü Jesti (7)_1024x683