PEYZAJ MİMARLARI ODASI’NDAN BAŞKAN SAVAŞ’A ZİYARET

Hatay Büyükşehir Belediye(HBB) Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, Hatay’ın gelişimine katkı sağlamak amacıyla Sivil Toplum Kuruluşları’nın (STK) görüşlerini dinlemeye devam ediyor.

Hatay Mesleki Eğitim Kursları’ndaki (HATMEK) çalışma ofisinde Türk Mimarlar ve Mühendisler Odaları Birliği’ne(TMMOB) bağlı Peyzaj Mimarları Odası Genel Başkanı Ayşegül Oruçkaptan, Peyzaj Mimarları Odası Genel Sekreteri Ergin Ünver, Peyzaj Mimarları Odası Hatay İl Temsilcisi Can Halefoğlu, ve beraberindeki heyeti ağırlayan Başkan Savaş, Hatay’ın peyzaj yapısı hakkında heyete ayrıntılı bilgiler verdi.

Hatay’ın modern bir görünüme kavuşması adına peyzaj çalışmalarına önem verdiklerini belirten Başkan Savaş, bu noktada profesyonellerden gelecek önerilere açık olduklarının altını çizdi.

Başkan Savaş, tüm dünyada medeniyetler şehri olarak bilinen Hatay’ın yapılacak peyzaj çalışmaları ile estetik bir görünüme kavuşacağına dikkat çekerken, Hatay’ın yararına olacak tüm teklifleri göz önünde bulundurduklarını vurguladı.

Genel Başkan Oruçkaptan ise yaptığı konuşmada, Peyzaj Mimarları Odası Hatay İl Temsilciliği’nin kuruluşu, yapı-ruhsat aşamalarında peyzaj projelerinin istenmesi hakkında HBB Başkanı Savaş ile fikir alışverişinde bulunmak istediklerini ve bu noktada Hatay’ın gelişimine katkı sunmaya hazır olduklarını ifade etti.

Hatay’ın peyzaj konusunda önemli eksikliklerinin olduğunu, ancak Başkan Savaş’ın yapacağı atılımlar ile bu eksikliklerin kısa vadede tamamlanabileceğini kaydeden Oruçkaptan, büyükşehirin yapacağı çalışmalarda ellerinden gelen her türlü teknik desteği vermeye hazır olduklarını belirtti.

Gerçekleşen toplantının ardından Başkan Savaş, Peyzaj Mimarları Odası heyetiyle hatıra fotoğrafı çektirdi.

PEYZAJ MİMARLARI ODASI’NDAN BAŞKAN SAVAŞ’A ZİYARET

Önceki İçerikİbrahim Gül Milletvekili Aday Adaylığını ilan etti
Sonraki İçerikAtatürkçü Düşünce Derneğinden Örnek Davranış