Celalettin Yavuz ’un Dünya Kadınlar Günü Kutlama mesajı

Dörtyol/Hataylı Prof.Dr. Celalettin Yavuz ’un Dünya Kadınlar Günü Kutlama mesajı

Keşke “Dünya Kadınlar Günü” diye yılın bir gününe sığdırmak yerine, kadının hak ettiği değeri her gün verebilseydik. Keşke “Eksik etek!” diyerek hak etmedikleri muameleye tabi tutulan kadınlarımızı, her gün yüceltebilseydik!
Keşke, anamızın, bacımızın, ninemizin, kızlarımızın kadın olduğunu hiçbir zaman unutmayıp, “şiddet” uygulanmasına izin vermeseydik!
yavuzc
Cumhuriyet’in ilanıyla birlikte Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ifadesiyle, kadınsız milletin iki kolundan birinin eksik olacağı vecizesini hep hatırlasaydık!
Kadının, sadece anne değil, aynı zamanda bir can yoldaşı, ince dokunuşuyla her eve hayat veren bir “Melek” olabileceğini unutmasaydık!
Kadının siyasette, beşeri hayatta, bilimde, hemen her alanda başarıya ulaşabilmesi için okullaşmasının önündeki tüm engelleri kaldırabilseydik!
Keşke biz erkekler, kadına en azından onların da birer insan olduğunu, genlerindeki zenginlik sebebiyle farklı davranışlarının tabii olduğunu anlamaya çalışabilseydik!
Kadın haklarını sonuna kadar savunan bir oğul, bir eş, kızkardeş abisi/kardeşi, kız babası ve kız öğrencilerimin hocası olarak, her türlü hürmete layık tüm kadınlarımızın Dünya Kadınlar Günü’nü içtenlikle kutluyor, saygı ve sevgilerimi sunuyorum!

Önceki İçerikKırıkhan Uğur Ağca’ya kucak açtı
Sonraki İçerikDr. Riyat Kırmızıoğlu, Artık iktidara gelme zamanı
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.