İskenderun Belediyesi Deprem Semineri

İskenderun Belediyesi tarafından Deprem haftası etkinlikleri çerçevesinde düzenlenen eğitim seminerleri devam ediyor.

Belediye Meclis Salonunda devam eden seminerler kapsamında Hatay-İskenderun Tektoniğinin Deprem Açısından değerlendirilmesi konusunda MKÜ Petrol ve Doğalgaz Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof.Dr Ergül Yaşar katılımcılara çeşitli bilgiler verdi. Günün ikinci yarısında özellikle MKÜ İnşaat Bölümü öğrencilerinin yoğun ilgi gösterdiği turda 2011 Van Depreminde çeşitli analiz ve incelemeler yapan ekipler çeşitli sunumlar yaparak teknik bilgiler verdiler.

Burada bir konuşma yapan İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil;”kenti yeniden inşa edeceğiz. Şehrin yüzde 80’i 60 yıllık 70 yıllık binalarla dolu. Kentin geleceği için bundan böyle sağlam binalar yapmalayız. Bu konuda denetim ve kontrol mekanizması çok önemli. Tüm teknik ekiplerin bu doğrultuda çalışma yapması gerekiyor”dedi. Mustafa Kemal Üniversitesi Mühendislik Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölümü Öğretim Görevlisi Doç.Dr Murat BİKÇE, depremde binaların hasar ve yıkım nedenleri konusunda görüşlerini sundu. Eğitim seminerine yoğun katılım gösteren MKÜ İnşaat Bölümü öğrencileri söz alarak Belediye tarafından düzenlenen eğitim seminerinin öneminde dikkat çekerek bu tür seminerlerin düzenli olarak yapılmasını isteyerek kendilerinin de her türlü desteği vereceklerini belirtiler.

Öğrenciler adına konuşan Selim Dinçer; İMO olarak bu tür etkinliklerden haberdar olmak istiyoruz diyerek böyle olduğu takdirde kendi görüşlerini de değerlendirmelere alınmasını istediklerini söyledi.

SEMİNER 1 SEMİNER 2 SEMİNER 3 SEMİNER 4 SEMİNER 6 SEMİNER 8 SEMİNER 9