İskenderun Belediye’sine Litvanya’dan Konuk

İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil, Litvanya’dan ERASMUS K.A.L projesi kapsamında şehrimize gelen yabancı konukları makamında kabul etti.

Beraberinde Suçıkağı Paşa Karaca Orta Öğretim Okulu müdürü Aytaç Yaman ile Müdür Yardımcısı Hanifi Zobar ile ziyarete gelen yabancı konuklar proje hakkında Belediye Başkanı Seyfi Dingil’e bilgiler verdi. Makamda gerçekleşen ziyarete, İskenderun Suçıkağı Paşa Karaca Ortaokulu Müdürü Aytaç Yaman, Müdür Yardımcısı aynı zamanda projenin Türkiye Koordinatörlüğünü üstlenen İngilizce Öğretmeni Hanefi Zobar, Litvanyalı öğretmenler aynı zamanda bilgisayar eğitmenleri olan Loreta Vaicivline,Stanislovas Feiza,Virgis Petrosis katıldı.Litvanyalı eğitmenler,İskenderun’unu çok sevdiklerini,güzel bir şehirde yaşayan İskenderunluların da şanslı insanlar olduklarını söylediler.

Okul Müdürü Aytaç Yaman, kurumları arasında işbirliği ile eğitimcilerimiz arasında kültürel farkındalığı artırmak ve iletişim yoluyla aslında farklı olduğu düşünülen kültürlerin, birbirlerine benzer yönlerini göstermeyi amaçlayan projenin detaylarını anlattı. Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Belediye Başkanı Seyfi Dingil, kültürlerin tanınmasının önemine değinerek, İskenderun’un hoşgörü kültürünün başkenti olduğunu, her türlü mezhep, din, dil görüşten insanların kardeşlik duyguları çerçevesinde İskenderun’da yaşadıklarını söyledi.

Screenshot_1 Screenshot_2 Screenshot_3