Dr. Ender Çolakoğlu, İskenderun Eczane Teknisyenleri Derneğini ziyaret etti

Cumhuriyet Halk Partisi Hatay Milletvekili aday adayı Dr. Ender Çolakoğlu, seçim çalışmaları kapsamında sivil toplum kuruluşlarına ziyaretlerini sürdürüyor.

Cumhuriyet Halk Partisi Hatay Milletvekili aday adayı Dr. Ender Çolakoğlu ile çalışma arkadaşları İskenderun Eczane Teknisyenleri Derneği Başkanı Cemal Çelik ve yönetimini Dernek binasında ziyaret etti.

Dr. Ender Çolakoğlu ile çalışma arkadaşları, İskenderun Eczane Teknisyenleri Derneği Başkanı Cemal Çelik ve yönetim kurulu üyeleri ile bir araya geldi.

Dr. Ender Çolakoğlu ve çalışma arkadaşlarını, İskenderun Eczane Teknisyenleri Derneği Başkanı Cemal Çelik ve yönetim kurulu üyeleri karşıladı.

Gerçekleşen ziyarette konuşan Çolakoğlu, ”Önümüzdeki süreçte Türkiye’nin kaderini etkileyecek çok önemli bir seçim var.Geldiğimiz noktada insanların bireylerin, sivil toplum kuruluşlarının, esnafın, emeklinin, çiftçinin sorunlarının çözümü siyaset istiyor. Kendi birikimlerimize, gözlemlerimize, yaşam tarzımıza bakarak artık sağlık hizmetlerinde yaptığımız hizmetin bize sığmayacağını toplumumuza daha geniş hizmet alanlarında hizmet etmemiz gerekliliğinin kaçınılmaz bir görev olduğunun farkındayım. İnsanı ilgilendiren tüm sorunların çözümü için siyaset şarttır. Milletin vekilliğine talip olan birinin öncelikle milletini anlaması, neye üzüldüğünü, neyi istediğini ve ne gibi sorunları olduğunu bilmesi gerekmektedir.

Sizler neye üzülürseniz neye sevinirseniz ortak paydamız olduğunu bilmenizi isterim. Sizlerin hizmetkarı olmaya sizlerin sorunlarını çözmeye talibim. Sivil toplum kuruluşlarının sesi olacağım. Siyasetin içerinde olmanın sebebi budur. Bu toprakların ruhunu hayatına felsefe edinmiş birisi olarak sizlerin bütün sorunlarınızın çözümlerine talibim. Hatay’ın tüm sorunlarının çözümüne talibim. Artık bu şehrin ve bölgenin hizmete ihtiyacı var. Mevcut hükümetin yaklaşık yedi sekiz yıldır ülkede uyguladığı yanlış sağlık politikaları sağlık sektörü içerisinde çalışan tüm bileşenleri olumsuz etkilemiştir. Sağlık çalışanlarını, doktorları, hemşireleri, eczane teknisyenlerini olumsuz etkilemiştir. Eczane çalışanlarını birer tahsilat memuru gibi kullanmak isteyen bir sistemden söz ediyorum. Eczaneler ve çalışanları yaşamlarını daim ettiremez bir hale getirilmiştir. Son birkaç yıldır toplam eczane sayısında artış olmamıştır. Bu kapanan eczane sayısında artış olduğu anlamına gelmektedir. Eczane teknisyenlerinin mesleki sorunlarının giderilmesi, mesleki değerlerin korunması, mesleki ve kişisel gelişimin arttırılması, kültürel ve sosyoekonomik durumlarının iyileştirilmesi gerekmektedir. Bilmenizi isterim ki ben sivil toplum kuruluşlarının sesi olacağım. Esnafın, işçinin, memurun çiftçinin, halkın sesi olacağım.

Cumhuriyet Halk Partisi iktidara gelme şansını bulursa tüm çalışan insanların emeklerini sonuna kadar savunacaktır. Cumhuriyet Halk Partisi herkes için vardır. CHP Türkiye’dir. Cumhuriyet Halk Partisi’nin çağdaş sosyal demokrasi anlayışının odağında insan-yurttaş vardır. CHP’nin çıkış noktası, hakkı, hukuku, özgürlüğü, emeği, kimliği, kültürü ile insandır, toplumdur, halktır-yurttaştır” dedi.

Eczane Teknisyenleri Derneği Başkanı Cemal Çelik ve yönetim kurulu üyeleri ziyaretten dolayı duydukları memnuniyeti dile getirerek Dr. Ender Çolakoğlu’na başarılar dilediler.

Konuşmaların ardından ziyaret karşılıklı sohbet ortamında devam etti.

IMG_0007 IMG_0008 IMG_0019 IMG_0025 IMG_0027