Hatay’da 4.732.290 paket kaçak sigara yakalandı

Hatay genelinde kaçakçılık suçları ile ilgili olarak sürdürülen kesintisiz mücadele, güvenlik birimleri ve diğer mücadeleci kurumlar tarafından kararlılıkla sürdürülmektedir.

Tütün ve Tütün Mamülleri Kaçakçılığı ile mücadele kapsamında yapılan operasyonel çalışmalar neticesinde; 2014 yılında ilimiz genelinde 4.732.290 paket kaçak sigara yakalanırken, 1.354 şüpheliye adli işlem yapılmıştır.

Bu mücadele çerçevesinde kaçak sigara satışına engel olmak amacıyla büfe, bakkal, market, tekel bayileri vb. gibi işyerlerinde kontroller sürdürülmektedir.

Hatay genelinde Gümrük Kaçağı Sigara yakalanması halinde;

1- Adli olarak 5607 Sayılı Kanun gereği “ Gümrük Kaçağı Eşyayı ticari amaçla satın alan, satışa arz eden, satan, taşıyan veya saklayan kişi 1 yıldan 3 yıla kadar hapis ve 5000 güne kadar adli para cezası ile cezalandırılır”

2- İdari olarak 4733 Sayılı Kanun gereği “ Gümrük Kaçağı Tütün Ve Tütün Mamullerinin (Kaçak Sigara) , perakende satışını yapanlara 8.381 Türk Lirası (Sekiz bin üç yüz seksen bir Türk Lirası) idarî para cezası uygulanır.

Hükümleri çerçevesinde uygulanacak müeyyidelere muhatap olarak mağduriyet yaşamamaları için gerekli hassasiyeti göstermeleri büyük önem arzetmektedir.