MKÜ’den Bitki Sağlığı Kliniği Projesi

Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi’nden Prof.Dr.Şener Kurt ve Prof.Dr.Mine Soylu İTSO Başkanı Levent Hakkı Yılmaz’ı makamında ziyaret ettiler. Hatay genelinde tarım ve tarımsal ürünlerin daha iyi analiz edilmesini sağlayacak olan Bitki Salığı Kliniği projesinin Bakanlıktan onaylandığını belirten MKÜ Ziraat Fakültesinde görevli Prof.Dr.Şener Kurt, “Projemizin paydaşları arasına Antakya Erzin ve Dörtyol Ticaret Odaları da mevut.

mkü den bitki sağlığı kliniği projesi5

 

Amacımız bu proje ile Hatay’ın tarımsal faaliyetlerde bulunan tüm ilçelere giderek, bu projeden üreticilerimizin istifadelerine sunmaktır” dedi. Geçici Klinik aracının Hatay’ın tüm ilçelerine proje kapsamında alınacak Bitki sağlığı Kliniği aracı ile gidileceğini belirten Prof.Dr. Kurt, “Proje kapsamında programlar hazırladık ve ilçelere giderek arazilerde çalışma yapacağız. Bu proje Hatay tarımı için hayati önem taşıyor.

Projede payda olarak İTSO’yu da görmek istiyoruz” dedi. Ziyaretten ötürü memnuniyetini dile getiren İTSO Başkanı Levent Hakkı Yılmaz ise, “Ekonominin ilimiz ve bölgemize yansımasında sanayi kadar tarım da çok önemli yer tutuyor. Bu bağlamda MKÜ’nün tarım ürünlerin kalitesini ve verimini arttırmasına yönelik girişimde bulunması çok önemli. Sanayi yönünden İskenderun Hatay’da lokomotif görevi görüyor. Tarım alanında da neden ihracatımız artmasın. Bölgemizde Bitki Sağlığı Kliniğinin kurulmasına yönelik atılacak adımların tarım sektörüne oldukça fayda getireceği kanısındayım” dedi. Ziyarete İskenderun Turizm Derneği Başkanı Sabahattin Uygun’da hazır bulundu. Uygun’da MKÜ’nün Bitki Sağlığı Kliniği projesine destek verdiklerini söyledi.

mkü den bitki sağlığı projesi (2) mkü den bitki sağlığı projesi (1) mkü den bitki sağlığı kliniği projesi5