Başkan Culha “Söz konusu eğitimse gerisi teferruat”

Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha, Eğitim ve Bilim İşgörenleri(Eğitim İş) Sendikası Arsuz Temsilciliği’nin açılış törenine katıldı. Karaağaç Mahallesi’nde gerçekleşen açılış törenine Başkan Culha’nın yanı sıra CHP Hatay Milletvekili Mehmet Ali Edipoğlu, CHP Arsuz İlçe Başkanı Faik Çekin, CHP Hatay Milletvekili aday adayları Yılmaz Şahutoğlu ve Riyat Kırmızıoğlu, Arsuz Belediye Meclis Üyeleri ile çok sayıda öğretmen katıldı.

IMG_4942--
“Eğitim, hassas bir konu”

Sivil toplum kuruluşlarının değişen ve gelişen dünya düzeninde üstelendiği misyona dikkat çeken Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha, “Belediye olarak STK’ları çok önemsiyoruz. Bizler, sivil toplumun yönetime katılımının önemini ve değerini bilen bir yönetim olarak, Arsuz’da buna katkı sunacak her türlü sivil toplum girişimini sevinçle karşıladığımızın bilinmesini isteriz. Özellikle toplumsal gelişimin can damarı olan eğitim alanında böyle bir girişimin yapılması, ilçemizdeki eğitimcilerimizin örgütlenmesi bizim için elbette ki çok önemli bir gelişmedir. Eğitim-İş Sendikası’nın ilçemizde temsilcilik açması bu anlamda bizleri çok sevindirdi. Sendikanızın ilçemizin gelişimine ve çocuklarımızın aydınlık bir bilinçle eğitimine önemli katkıları olacağına eminiz. Ben de eğitim fakültesi mezunuyum, öğretmenlik de yaptım. Bu nedenle eğitimcilerin sorunlarını çok iyi biliyorum. Başkan yardımcılarıma ve müdürlerime ‘Konu eğitimse sorunu bana yansıtmadan çözün!’” talimatı verdim. Çünkü eğitim çok hassas bir konu” derken, eğitim adına yapılan çalışmalardan söz etti.

“Gülmek, bir halk gülüyorsa gülmektir.”

Eğitim İş Sendikası Arsuz Temsilcilik Başkanı Mehmet Ekşili ise, her türlü baskı ve sindirme politikalarına karşı dimdik duran sendikalarının güçlenerek büyümeye devam ettiğini belirterek, “Eğitim-İş, kitle ve sınıf sendikacılığının gereklerine odaklanmış, Atatürk’e ve devrimlerine yürekten bağlı, adalet – eşitlik – özgürlük gibi evrensel değerleri kendisine ilke edinmiş bir emek örgütüdür. Ancak üzülerek ifade ediyorum ki, meslek grupları içinde öğretmenlik mesleği 12 yıllık AK Parti iktidarı döneminde sistematik bir şekilde aşağılara çekilmiştir. Siyasi iktidarın Cumhuriyetimizin 90 yıllık eğitim birikimini yok sayarak uygulamaya koyduğu 4 + 4 + 4 düzenlemesi, daha ikinci yılında yalnız eğitim açısından değil, içerdiği amaçlar ve yaratılmak istenen insan modeli yönünden de tam bir yıkım yasasına dönüşmüştür. Eğitim-İş bu tehlikenin farkında olduğu gibi, tüm sorunların da farkındadır. Sonuç ne olursa olsun, Türkiye’de bağımsızlık, demokrasi ve emek için yürüttüğümüz mücadeleden asla vazgeçmeyeceğiz. Edip Cansever’in dediği gibi, “Gülmek, bir halk gülüyorsa gülmektir.” Biz de ancak halkımız güldüğünde gerçekten gülebileceğiz” derken, açılışa katılan herkese teşekkür etti.

IMG_4970-- IMG_4959-- IMG_4952-- IMG_4942--

Önceki İçerikDeprem’le Yaşamayı Öğrenmeliyiz
Sonraki İçerikŞEHİT HARUN TAŞ İLKOKULU’NDA ÇOK AMAÇLI SALON HİZMETE GİRDİ