Arsuz susmadı

Mersin’in Tarsus ilçesinde hunharca katledilen üniversite öğrencisi Özgecan Aslan için Arsuz’da gerçekleşen ‘Kadına şiddete hayır’ mitinginde yüzlerce kişi tek ses olarak kadın cinayetlerinin sona ermesi için haykırdı. Arsuz Belediyesi önünden başlayan yürüyüşte Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha, eşi Selda Culha ve oğlu Cihan Culha ile ön saflarda yer alırken, mitinge ayrıca CHP Arsuz İlçe Başkanı Faik Çekin, CHP İskenderun İlçe Başkanı Corc Basus, CHP Hatay Milletvekili Aday Adayları Yılmaz Şahutoğlu, Riyat Kırmızıoğlu, Hakan Mazman, Ali Aslan, Süleyman Uyar, Kamil Turan ve Nermin Yıldırım Kara, belediye meclis üyeleri, belediye çalışanları, CHP kadın kolları üyeleri, Eğitim Sen Arsuz Temsilciliği üyeleri ile yüzlerce vatandaş katıldı.
“Kadına uzanan eller kırılsın, Özgecan için susma haykır, Özgecan’ın çığlığını duydunuz mu?, Cinsiyet ayırımına hayır, Özgecanlar ölmesin!” şeklinde Atatürk Meydanı’na kadar slogan atarak yürüyen vatandaşlara, esnaflar alkışlarla, araç sürücüleri de kornalarla destek verdi.

10384617_1549580685312202_1134213509509255877_n

Bir dakikalık saygı duruşunun ardından Gezi eylemlerinde hayatını kaybedenlerin isimleri ile birlikte Özgecan Aslan’ın adının 3 kez okunduğu sırada vatandaşların ‘Burada’ diye bağırması da duygu dolu anların yaşanmasına neden oldu.

“Yasalar erkek egemen zihniyetli”

Son 12 yılda kadının adının toplumdan silinmeye çalışıldığını ve bunun karşısında da aydın ve eğitimli insanların duracağına inandığını söyleyen Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha, “Özgecan kardeşimiz katledildi. Onu katledenler üç kişilik bir erkek çetesi… Ama katillerin bu kadar olduğuna inanmamız çok zor. Ülkemizde her gün farklı yaş guruplarında çok sayıda kadın tecavüze uğruyor. Ama bunu yapanlar cezalandırılmıyor, cezalandırılsalar bile çok az bir cezayla kurtuluyorlar. Çünkü yasalar erkek egemen bir zihniyetle yapılıyor. Ayrıca ülkemizde tecavüze veya tacize uğrayan kadınlarımız horlanıyor. Toplumun bakış açısı yüzünden kadınlar bunu ifade etmekten çekinirken, bu durum ise erkek güruhunu cesaretlendiriyor. Bugün ülkemizde, “Anaların dizinin üstü gözükürse tahrik unsuru sayılır” diyen zihniyetler var. Son yıllarda ülkemizde öyle bir erkek tipi yaratıldı ki; kadın aşağılanıyor ve yok sayılıyor. Ancak bu zihniyeti aydın insan tipi yenecektir. Artık, erkek milletinin kadına bakış açısı değişmelidir” derken, Özgecan’ın katillerinin en ağır şekilde cezalandırılmasını ve kadın cinayetlerinin son bulmasını istedi.

Screenshot_6 Screenshot_4 DSCF3461 10384617_1549580685312202_1134213509509255877_n

Önceki İçerikTrafik kazasından mucize kurtuluş
Sonraki İçerikHATSU, ARSUZ İÇİN KOLLARI SIVADI