Kamil Turan İskenderun Korunmaya Muhtaç Çocuklara Yardım Derneğini ziyaret etti

CHP Hatay Milletvekili aday adayı İnşaat Mühendisi Mustafa Kamil Turan ve çalışma arkadaşları İskenderun Korunmaya Muhtaç Çocuklara Yardım Derneğini ziyaret ederek dernek başkanı Zeynep Çakmaklı ve dernek üyeleri ile bir araya geldiler.

4

Mustafa Kamil Turan 25.dönem milletvekilli seçimlerinde mensubu bulunduğu Cumhuriyet Halk Partisinden milletvekilliğine aday adayı olduğunu bu süreçte parti üyeleri ile bir araya gelirken, halkla da buluştuğunu Sivil Toplum Örgütlerini de halkla iç içe olduklarından ziyaret etmeye önem verdiğini söyledi ve sözlerine şöyle devam etti;

“İskenderun Korunmaya Muhtaç Çocuklara Yardım Derneğini kurulduğundan bu yana İskenderun’da önemli işlere imza atan bir başarılı dernek olarak gördük. Özellikle sokak çocukları konusunda şehirde bir duyarlılık yarattınız, sizi kutluyorum. Çocuklar ülkemizin geleceğidir ve her çocuk hayata eşit şartlarda başlamalıdır. Bu bağlamda sizin hizmetlerinizi de göz önüne alarak derneğinizin kamu yararına çalışan dernek statüsüne alınması gerektiğini düşünüyorum.

Gelişmiş ülkelerde çocuklar her yönü ile devletin koruması altındadır. Maalesef ülkemizde bu konuda eksiğiz, siz ve sizin gibi dernekler ülke çapında devletin eksiğini kapatıyorlar.

Birleşmiş Milletler tarafından 1989 yılında kabul edilerek 1990 tarihinde yürürlüğe giren Çocuk Hakları Sözleşmesi ülkemizde 1990 yılında imzaladı ve 1995’te yürürlüğe girdi. Ancak bu sözleşmenin uygulanması konusunda ülkemiz hiçte yeterli değildir. Çocuk işçiliğinin çok fazla olduğu ülkemizde iş hukuku Çocuk Hakları Sözleşmesi ile uyumlu değildir; bu yüzden birçok çocuğun sağlığı ve eğitimi riske girmektedir. 18 yaşının altındaki herkes çocuktur. Ama yasalar 15,17 yaşındaki kızlarımızın evlenmesine imkan tanımaktadır” dedi.

İskenderun Korunmaya Muhtaç Çocuklara Yardım Derneği’nin sadece çocuk değil kadınlarımız için de çaba gösterdiğini söyleyen Turan “bu sorunlar sadece iktidarın çözeceği sorunlar değildir. Ama çözme iradesi iktidardadır” dedi.

13 yıllık AKP iktidarında resmi kayıtlara göre yüze yakın çocuğun öldürüldüğünü söyleyen Turan kadınlarda durumun daha da vahim olduğunu sadece 2014 yılında 294 kadın cinayeti işlendiğini söyledi.

“Hukuk çocuk tacizine, istismarına, kadına uygulanan şiddete, tacize, cinayete hoşgörü ile bakamaz, iyi hal indirimi uygulayamaz. Yasal düzenleme gerekiyorsa, gereken yasa neyse çıkarılsın. Bir vakıf başkanı 6 yaşında bir kız çocuğu ile evlenmeye engel bir durum yoktur diyebiliyor. Bu suçtur. Çocuk tacizini, istismarını övmektir ve derhal yargı önüne çıkarılmalıdır” diyen Turan toplumun basın başta olmak üzere her kesiminin duyarlılık göstermesi durumunda iktidarların da bu tepkileri göz ardı edemeyeceklerini ve gereken önemi göstermek zorunda kalacağını sözlerine ekledi.

“Belediye Meclis üyeliği yaptığımız dönemde de sizlerin ulaşabildiği ve yanınızda olan birisiydim. Milletvekili olmam halinde de yanınızda olacağım. Sorunlara çözümleri birlikte üreteceğiz, önerilerinizi meclise taşıyacağım, sizlerin temsilcisi olacağım” şeklinde konuşarak sözlerini tamamladı.

Aday olmasından ve bu ziyaretten duydukları memnuniyeti dile getiren İskenderun Korunmaya Muhtaç Çocuklara Yardım Derneği Başkanı Zeynep Çakmaklı ve dernek üyeleri CHP Milletvekili Aday Adayı M. Kamil Turan’a başarılar dilediler.

3

Önceki İçerik23 ŞUBAT -1 MART VERGİ HAFTASI
Sonraki İçerikBaşkan Savaş İskenderun’daki Sivil Toplum Kuruluşları ile bir araya geldi