Başkan Culha Özgecan Aslan’ın öldürülmesini yürüyüşle protesto etti

Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha, üniversite öğrencisi Özgecan Aslan’ın bindiği minibüste vahşice katledilmesini protesto etmek amacıyla CHP İskenderun İlçe Gençlik Kolları’nın düzenlediği yürüyüşe katıldı. CHP İlçe Binası’ndan Havuzlu Çarşı’ya kadar gerçekleşen yürüyüşe Başkan Nazım Culha’nın yanı sıra CHP İskenderun İlçe Başkanı Corc Basus, CHP Hatay Milletvekili aday adayları Riyat Kırmızıoğlu, Ender Çolakoğlu, Hakan Mazman, Süleyman Uyar ve Kamil Turan, CHP İskenderun Kadın Kolları ile çok sayıda partili katıldı. Islıklar ve alkışlar eşliğinde yürüyen partililer siyah tabut taşıyarak tepkilerini ortaya koyarken, kadın cinayetlerinin artık son bulması gerektiğini de sloganlarla dile getirdi.

IMG_4621--
Yürüyüş sonrası yaptığı basın açıklamasına Albert Camus’un “Bir ülkeyi tanımak istiyorsanız o ülkede insanların nasıl öldüğüne bakın” sözleriyle başlayan CHP İskenderun İlçe Gençlik Kolları Başkanı Erdinç Devrim, “Özgecan Aslan’ın Tarsus’ta evine gitmek için bindiği otobüste insanlıktan nasibini almamış kişiler tarafından öldürülmesinin ardından bir annenin ‘Keşke kurşunlayarak öldürselerdi’, bir babanın ise ‘Meleğimin üstüne toprak atmayın’ şeklindeki feryadı hala kulaklarımızda, hala yüreklerimizi dağlıyor. Kan dondurucu bu olay karşısında görüyoruz ki; dindar bir nesil değil, kindar bir nesil yetişiyor. Kadına şiddet ve tecavüz ise her geçen gün artıyor. Türkiye’nin geldiği nokta ve ülkemizi bu noktaya getirenler apaçık ortadadır. Tecavüze uğrayan, yakılıp öldürülen insanlıktır, adalettir. Burada Özgecan için bir kez daha haykırıyoruz; Adalet istiyoruz ve bir kez daha söylüyoruz “Bir ülkede namuslular en az namussuzlar kadar cesur olmalıdır” dedi.

Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha da ülkemizde kadınların yaşama hakkına saldırıların giderek arttığını belirterek, “Çok şey mi söylenmesi gerekir yoksa sözün bittiği yer mi?” bilemiyorum ama, yapılan vahşeti şiddetle ve nefretle kınıyorum. Olayın faillerini sıfatlandıramıyorum. İnsan demek geçmiyor içimizden, mahlûk desek mahlûklara bile hakaret olur! Özgecan’ın katilleri en ağır cezaya çarptırılana kadar davanın takipçisi olacağız… Acımız büyük, öfkemiz de…” dedi.

Screenshot_1 IMG_4644-- IMG_4621--

Önceki İçerikPamuk Kreş’ten Üniversite Onaylı Sertifika
Sonraki İçerikRitim Duygusuyla Kültürlerarası Etkileşim Projesi